Naschools programma voor jonge uitvinders

Experimenten

Expeditie Marineterrein: Naschools programma voor jonge uitvinders

Op het Marineterrein werkt een collectief van bedrijven en organisaties die de stad van de toekomst leefbaar willen houden door sociale en technologische innovatie. Dit maakt het terrein de ideale plek om essentiële vaardigheden voor de toekomstige arbeidsmarkt op te doen, zoals tech- en codeerskills, ondernemerschap, samenwerken en creatief denken. 

Bijblijven door kansen te pakken

De kansenongelijkheid in de stad groeit. Bijblijven in een snel veranderende samenleving en arbeidsmarkt is daarom erg belangrijk. Veel omwonenden zijn zich niet bewust van de perspectieven en kansen in hun omgeving. Het is daarom belangrijk kinderen al op jongere leeftijd bewust te maken van alle mogelijkheden die de toekomst voor hen in petto heeft.

Kinderen hun talenten laten ontdekken

Kinderen uit groep 6, 7 en 8 nemen deel aan een vierweekse expeditie bij verschillende organisaties op het Marineterrein. Daar leren ze nieuwe vaardigheden en maken kennis met verschillende sectoren binnen de arbeidsmarkt. Door deze kinderen uit te dagen en te inspireren halen we ze uit hun comfortzone, krijgen ze nieuwe mogelijkheden te zien en kunnen ze hun talenten op een breder vlak ontwikkelen.

Ouders zijn welkom bij de eindpresentatie. Zo worden ze ook onderdeel van het leerproces en ontdekken de verborgen talenten van hun kinderen.

Wie deden er mee?

Tijdens eerdere expedities gingen de kinderen ondernemend aan de slag bij organisaties op en rond het terrein, zoals Kanteen25, La Bolleur, TV Academy en het Repair Café.

Kanteen25 gaf kinderen een kijkje in de keuken van een professioneel horecabedrijf. Ze kookten als echte chefs en liepen mee in het hotel. 

Samen met designstudio La Bolleur bouwden ze raketten van plastic flessen én lanceerden deze op spectaculaire wijze vanaf het helikopterveld. 

Dat film maken ook een vak is, werd duidelijk bij TV Academy. Van begin tot eind hielden de kinderen de regie in handen en leerden de fijne kneepjes van het filmmaken.

In het Repaircafé gaven de kinderen met hulp van buurtbewoners oude spullen een nieuw leven. Ze gingen zelf dingen repareren, kregen zelfvertrouwen en ontdekten dat weggooien vaak best zonde is.

Meer over Expeditie Marineterrein

 1. Marineterrein jaaroverzicht 2021

  Marineterrein Amsterdam was in 2021 het decor van allerlei nieuwe projecten, activiteiten en experimenten.

  Nieuws
 2. Besluitvorming Marineterrein uitgesteld

  Het college van B&W heeft de verdere besluitvorming over de toekomst van Marineterrein Amsterdam uitgesteld tot na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. De gemeenteraad neemt hiermee meer tijd voor de besluitvorming over dit bijzondere gebied. 

  Nieuws
 3. Het Marineterrein van Menno Pot

  Een gesprek over yuppen, experimenten, drukte en toekomstplannen. ‘Volbouwen zou een tragische denkfout zijn.’

  Nieuws
 4. Principebesluit Marineterrein Amsterdam nabij

  Het afgelopen jaar zijn voorbereidingen getroffen voor de toekomstige ontwikkeling van het Marineterrein. Binnenkort wordt door het college van B&W een zogenaamd Principebesluit genomen, waarna het participatieproces start.

  Nieuws
 5. Schietbaan | Living Art Lab | Aurelién Lepetit

  Op het Marineterrein wordt het komende jaar een Buitenbroedplaats ontwikkeld. De jonge Franse kunstenaar Aurélien Lepetit bijt de spits af met een locatiespecifieke installatie in de Fitnesstuin en de Schietbaan van het Marineterrein.

  Agenda 10 september t/m 10 oktober 2020
 6. Meet-up: wonen op het Marineterrein

  Ruimtegebrek, gentrificatie en klimaatverandering hebben grote gevolgen voor het leven en wonen in de stad. Welke innovatieve woonvormen bieden oplossingen? En kunnen we die uit gaan testen op het Marineterrein?

  Nieuws
 7. Meet-up: Wonen op het Marineterrein

  Verstedelijking en klimaatverandering hebben grote gevolgen voor de manier waarop we leven en wonen. Welke innovatieve, tijdelijke woonvormen bieden oplossingen? En kunnen we die uit gaan testen op het Marineterrein?

  Agenda
 8. NEMO breidt uit naar het Marineterrein

  Op het Marineterrein komt een 'laboratorium' van NEMO waar burgers kennis kunnen nemen van wetenschappelijke vraagstukken en technologische ontwikkelingen én actief bij kunnen dragen aan oplossingen.

  Nieuws
 9. Marineterrein 'Live'

  Ter gelegenheid van het verschijnen van de tweede editie van Marineterrein Magazine, organiseert Bureau Marineterrein, een serie korte, inspirerende, prikkelende talks over spraakmakende, actuele projecten op het Marineterrein. 

  Agenda
 10. Nieuw op het Marineterrein: ROC van Amsterdam

  Het ROC van Amsterdam is de nieuwste toevoeging aan de community van het Marineterrein. De onderwijsinstelling wil met deze nieuwe locatie studenten bijzondere kansen bieden, samenwerkingen aangaan en unieke onderwijsinitiatieven creëren.

  Nieuws
 11. Marineterrein LIVE

  Marineterrein LIVE is hét jaarlijkse evenement van het Marineterrein. Tijdens deze bijeenkomst krijgen genodigden een inkijkje in de nieuwste innovaties die op het terrein gedaan worden.

  Agenda
 12. Dit was Marineterrein LIVE! 2020

  Hét jaarlijkse evenement van Marineterrein Amsterdam met inspirerende talks, live experimenten en het laatste nieuws.

  Nieuws
 13. Open Monumentendag

  Ontdek de fascinerende geschiedenis van het Marineterrein en leer alles over de bijzonderste gebouwen met de nieuwe podcast Ziel van het Marineterrein. 

  Agenda 10 t/m 11 september 2022
 14. Eeuwenoud internet op Marineterrein

  De werkplaats Archeologie op het Marineterrein wroet in de Amsterdamse grond naar informatie en verhalen uit ons verleden. Daar kan iedereen aan meewerken.

  Nieuws
 15. Wat weet jij van het Marineterrein?

  Er is een uitgebreide 'vraag en antwoord' met veel informatie over wat er nu en straks op Marineterrein Amsterdam gebeurt.

  Nieuws
 16. Expeditie Oosterdok

  Feest in het Oosterdok! Maar liefst 20 culturele instellingen en bedrijven van Expeditie Oosterdok organiseren 75 gratis activiteiten en workshops voor iedereen.

  Agenda
 17. Sensoren meten roetdeeltjes en geluid op Marineterrein

  Op Marineterrein Amsterdam zijn roetdeeltjes en geluid gemeten. Er blijkt een duidelijke relatie te zijn tussen geluid en luchtvervuiling én het is er 10% schoner en stiller dan gemiddeld in het centrum van Amsterdam.

  Nieuws
 18. Presentatie cultuurhistorische verkenning Marineterrein

  Sinds de aanleg van de IJ-tunnel werd het Marineterrein vrijwel helemaal nieuw ontworpen. Hoe kijken we nu tegen die relatief nieuwe bebouwing aan? Cultuurhistorica Hester Aardse geeft op 31 januari een presentatie.

  Nieuws
 19. Datasafari op het Marineterrein

  Tijdens de datasafari legt Tom van Arman uit welke data er op het Marineterrein verzameld worden, en waarom.

  Nieuws
 20. Wil jij rondleider worden op het Marineterrein?

  Op 8 mei 2023 start de Reinwardt Academie een training voor verhalenvertellers in erfgoedinstellingen. Marineterrein Amsterdam geeft één beurs voor deze rondleidtraining, ter waarde van € 340, weg aan een buurtbewoner die het leuk vindt om...

  Nieuws
 21. Bijpraten met de Buurt

  Informele buurtbijeenkomst over actuele ontwikkelingen op het Marineterrein.

  Agenda
 22. Uitmarkt op Marineterrein

  Van 25 tot en met 27 augustus vond de Uitmarkt, de opening van het culturele seizoen, plaats rondom het Marineterrein. Direct onder de poort van de Voorwerf stond het tijdelijk informatiecentrum open om belangstellenden ook te informeren over de eerste...

  Nieuws
 23. Marineterrein & WeMakeThe.City

  Marineterrein Amsterdam doet samen met tientallen andere locaties mee aan dit nieuwe festival voor en over de stad. Het programma vindt plaats van 20 t/m 24 juni.

  Nieuws
 24. 19 mei: feest in het Oosterdok

  Het Marineterrein doet mee met workshops Pimp my sneaker, Virtual Reality Racen, watersport, live muziek en tours door de brouwerij.

  Nieuws
 25. Oplevering Voorwerf Marineterrein

  Op 5 januari verhuizen verschillende Defensie-onderdelen vanaf het historische deel naar andere plekken op het Marine Etablissement Amsterdam. De oude Voorwerf komt daarmee beschikbaar om te transformeren naar een nieuw publiek toegankelijk gebied.

  Nieuws
 26. Marineterrein Amsterdam autoluw

  Het rustige, groene karakter van het Marineterrein Amsterdam is bijzonder en waardevol. Om dat te behouden zijn de parkeermogelijkheden beperkt.

  Nieuws
 27. Door het oog van de camera

  Stel, je studeert bouwkunde. Je krijgt de opdracht om het Marineterrein Amsterdam aan te pakken. Maar in plaats van een ontwerpprogramma, mag je alleen een camera gebruiken.

  Nieuws
 28. Ontdekdagen Marineterrein Amsterdam

  Het Marineterrein Amsterdam transformeert stap voor stap van een militair terrein naar een flexibel en toekomstbestendig stadskwartier. Kom op 8, 9 en 10 september ontdekken waar het Marineterrein voor staat en wat er nu gebeurt.

  Agenda 8 t/m 10 september 2017
 29. Presentatie: Erfgoed op het Marineterrein

  Het Marineterrein wordt een toekomstbestendig stadskwartier, maar niet alle gebouwen die er nu staan, hoeven te verdwijnen. Welke gebouwen hebben bijzondere kwaliteiten?

  Agenda
 30. In memoriam: Wil Merkies

  Wil was oprichter van Buurtplatform Marineterrein Kattenburg en was als zodanig nauw betrokken bij de ontwikkelingen op Marineterrein Amsterdam.

  Nieuws
 31. Inside Out tour Marineterrein

  Het Marineterrein ontwikkelt zich van militaire enclave naar een toekomstbestendig stadskwartier. Tijdens WeMakeThe.City is er een presentatie en tour over dit boeiende proces.

  Agenda
 32. Nieuwe ontwikkeling Marineterrein

  Defensie wil op een groter deel van het Marineterrein blijven dan indertijd bij de bestuursovereenkomst aangegeven. Het Rijk, de gemeente Amsterdam en het Ministerie van Defensie zijn hierover nog in gesprek met elkaar.

  Nieuws
 33. Column: de toekomstbestendige stad

  Het is precies vijf jaar geleden dat de bestuursovereenkomst voor de geleidelijke ontwikkeling van het Marineterrein werd getekend. Wat is de stand van zaken na vijf jaar? Een column van Liesbeth Jansen, directeur van Bureau Marineterrein.

  Nieuws
 34. Oproep aan buurtbewoners

  Hoe biedt het innovatieve Marineterrein Amsterdam meerwaarde voor zijn omgeving? Doe tijdens WeMakeThe.City mee met de Designsprint en werk mee aan een oplossing!

  Nieuws
 35. Dit was Burendag 2022 op het Marineterrein

  Tussen de buien door vonden bewoners van alle Oostelijke Eilanden en de nieuwe bewoners van het Marineterrein elkaar gisteren aan een lange tafel op de Voorwerf. Burendag 2022 was smakelijk, vol muziek en bovenal heel gezellig. 

  Nieuws
 36. Expeditie Oosterdok - Open dag

  Feest in het Oosterdok! Tal van culturele instellingen en bedrijven organiseren gratis activiteiten en workshops.

  Agenda
 37. Amsterdam en Rijk tekenen voor samenwerking Marineterrein

  Vandaag ondertekenden de ministers Hennis-Plasschaert (Defensie) en Blok (Wonen en Rijksdienst), burgemeester Van der Laan en wethouder Van Poelgeest (Amsterdam) een overeenkomst over de herontwikkeling van het Marineterrein. Met het luiden van een...

  Nieuws
 38. Kom over de brug!

  Op 11 januari 2016 openen burgemeester Van der Laan en minister Blok een nieuwe brug naar het Marineterrein en het gerenoveerde gebouw 027E. Iedereen is van harte uitgenodigd om als (een van de) eersten over de brug te komen; de chocolademelk staat voor...

  Nieuws
 39. Gezocht: stagiair communicatie

  Bij Bureau Marineterrein Amsterdam is plaats voor een stagiair. We werken aan een innovatieve toekomst voor deze historische omgeving.

  Nieuws
 40. Het nieuwe Marineterrein

  Je bent welkom op 4 oktober in Pakhuis de Zwijger voor de afsluiting van de eerste consultatieronde over plannen voor de toekomst van Marineterrein Amsterdam.

  Nieuws
 41. Summer Camp Oosterdok

  Leer de skills van de toekomst in een 4-daags zomerkamp op het Marineterrein. Voor nieuwsgierige jongens en meiden van 12 t/m 15 jaar.

  Nieuws
 42. Niet bang voor kleur

  De voormalige schietbaan wordt van buiten helemaal geschilderd. Een experiment met transparante verf, veel kleuren en lef; symbolisch voor wat er binnen en op het Marineterrein gebeurt.

  Nieuws
 43. Marineterrein Magazine

  Kijk mee over de schouders van de makers van het Marineterrein. Wie zijn het, wat drijft hen, waar zijn ze mee bezig?

  Nieuws
 44. Marineterrein Amsterdam: drie eeuwen innovatie

  ‘Schepen waren informatiedragers, usb-sticks, de haven was een harddisk.’ Over de kracht van het maritieme, de verbinding met het water en toekomstidealen vertelt Jerzy Gawronski, professor maritieme en urbane archeologie.

  Nieuws
 45. Bijpraten met de buurt

  Betrokkenen in de directe omgeving van het Marineterrein praten we als eerste bij over stand van zaken en ontwikkelingen

  Agenda
 46. Bijpraten met de buurt op 20 februari

  Speciaal voor mensen die in de buurt van het Marineterrein wonen, organiseren we op dinsdagavond 20 februari een informele informatiebijeenkomst in de Commandantswoning. Meld je hier aan.

  Nieuws
 47. Meet-up waterkwaliteit: verbeteren meetmethoden

  Tijdens Wereldwaterdag organiseert Bureau Marineterrein een meet-up over slimmere methoden voor het meten van waterkwaliteit; belangrijk voor alle steden met open water.

  Agenda
 48. Meet-up waterkwaliteit: verbeteren meetmethoden

  Tijdens Wereldwaterdag, 22 maart, organiseert Bureau Marineterrein een meet-up over slimmere methodes voor het meten van waterkwaliteit. Belangrijk voor alle steden met open water. Meld je nu aan!

  Nieuws
 49. Bijpraten met de buurt

  Een informele informatiebijeenkomst, speciaal voor mensen die in de buurt van het Marineterrein wonen.

  Agenda
 50. Uitmarkt van 24 t/m 26 augustus

  De Uitmarkt is een feest van vernieuwing en creativiteit, maar ook een knap staaltje van produceren. Een must dit jaar is de tijdelijke brug die wordt gebouwd van het Marineterrein naar NEMO Science Museum.

  Nieuws
 51. Roboats voor het eerst getest op het Marineterrein

  Onlangs zijn de eerste Roboat-prototypen gedemonstreerd in de binnenhaven van het Marineterrein. Gaan deze zelfsturende en onbemande vaartuigen een bijdrage leveren aan het oplossen van verkeersproblemen in Amsterdam?

  Nieuws
 52. De strijd om de wisselbalk

  Sportieve spanning tijdens de eerste voetbalwedstrijd tussen het Marine Etablissement Amsterdam en organisaties op het Marineterrein.

  Nieuws
 53. Lezing stedelijke antropologie & het Marineterrein

  Antropoloog en curator Vyjayanthi Rao geeft een lezing over de wisselwerking tussen maatschappelijke vraagstukken en artistieke projecten, naar aanleiding van een onderzoek op het Marineterrein.

  Agenda
 54. Academie van Bouwkunst | Spolia

  Hoe bouw je voort op het verleden? Met gebruik van monumentale bouwfragmenten ontwierpen Studenten van de Academie van Bouwkunst een imaginair gebouw op het Marineterrein.

  Agenda 9 t/m 18 december 2020
 55. Nieuwe fase in Roboat-project breekt aan

  Een nieuwe mijlpaal in het Roboat-project: op 30 april werd door wethouder Victor Everhardt de nieuwe zwenkkraan op Marineterrein Amsterdam officieel in gebruik genomen.

  Nieuws
 56. Marineterrein zwemmeerdaagse

  De hele zomervakantie kun je elke weekend meedoen met de zwemmeerdaagse. Doe je mee voor 5 of 10 kilometer?

  Agenda 10 juli t/m 22 augustus 2021
 57. Marineterrein en Oosterdok in Parool

  De bijlage van Het Parool van 19 april, inclusief een interview met Liesbeth Jansen, directeur Bureau Marineterrein Amsterdam.

  Nieuws
 58. Inschrijving Summer Camp 2019 gestart

  Speciaal voor jongeren is er van 15 t/m 19 juli op het Marineterrein weer een Summer Camp. Dit jaar draait alles om het maken van je eigen sneaker; van ontwerp tot prototype.

  Nieuws
 59. Ontwikkelingen op het Marineterrein

  Het Marineterrein wordt stapsgewijs 'organisch' ontwikkeld. De belangrijkste gebeurtenissen die nu bekend zijn betreffen het ter beschikking komen van de Voorwerf, een tijdelijke brug om het terrein wat beter te ontsluiten en de accommodatie van het...

  Nieuws
 60. Ontdek het Marineterrein Amsterdam

  Wie wil weten wat er op het Marineterrein gebeurt en waar dat in de toekomst toe gaat leiden, is van harte welkom bij de open dagen op zaterdag 9 en zondag 10 september.

  Nieuws
 61. Reis door de tijd

  De boeiende geschiedenis van het Marineterrein vind je terug op een nieuwe, interactieve tijdlijn.

  Nieuws
 62. Omleiding voor fietsers en voetgangers

  Door bouwwerkzaamheden op het Oosterdokseiland geldt vanaf 9 januari 2018 een omleiding voor fietsers en voetgangers richting het Marineterrein.

  Nieuws
 63. Bijpraten met de buurt

  Een informele informatiebijeenkomst, speciaal voor mensen die in de buurt van het Marineterrein wonen.

  Agenda
 64. Highlights WeMakeThe.City

  Een bomvol programma van 17 tot en met 23 juni met talloze initiatieven die de stad verbeteren. Op het Marineterrein onder meer de Amsterdam City Challenge, een nieuwe visie op de mode-industrie en een designsprint voor een betere verbinding met de buurt.

  Nieuws
 65. Windwegwijzers

  Navigeren gaat op het Marineterrein op nummer.

  Nieuws
 66. Bomen en biodiversiteit op het Marineterrein

  De Voorwerf van het Marineterrein staat vol met een enorme verscheidenheid aan bomen. Dat ziet er mooi uit, maar het is ook van groot belang voor de biodiversiteit. Terreinhovenier Hanneke Marseille kent de Voorwerf op haar duimpje en neemt ons mee op...

  Nieuws
 67. Open Marineterrein tijdens Weekend van de Wetenschap

  Hoe ziet ons leven er in de toekomst uit? Op zaterdag 7 oktober 2023 openen innovatieve organisaties op en om het Marineterrein de deuren voor families om samen te experimenteren, ontdekken én mee te denken over de stad van de toekomst. 

  Agenda
 68. Afrikaanse kansen

  Op het Marineterrein Amsterdam worden werelden met elkaar verbonden. Crosswise Works organiseerde een ‘expeditie’ van ondernemers en investeerders uit Kenia naar Nederland.

  Nieuws
 69. Opening Fitnesstuin

  Marineterrein Amsterdam maakt meer ruimte voor sport en groen.

  Agenda
 70. Neelie Kroes aan de slag op de Voorwerf

  StartupDelta heeft haar intrek genomen in een gedeelte van het Poortgebouw aan de Voorwerf van het Marineterrein. Maandag 12 januari is Neelie Kroes, boegbeeld van de organisatie, persoonlijk welkom geheten door burgemeester Eberhard van der Laan,...

  Nieuws
 71. Brug geopend door Blok en Van der Laan

  Met de opening van de Commandantsburg is een nieuw deel van het Marineterrein publiek toegankelijk geworden; een historische gebeurtenis.

  Nieuws
 72. Open dag op 3 juli 2016

  Marineterrein Amsterdam was altijd een gesloten gebied, maar dat is aan het veranderen. Wil je weten wat er gebeurt? Kom dan naar de Open dag op zondag 3 juli.

  Nieuws
 73. Op het Marineterrein werk je aan de toekomst

  Serieus werken aan een bestendige toekomst en een tegenwicht bieden aan de hectiek van de stad. Daar staan het Marineterrein Amsterdam en haar gebruikers voor.

  Nieuws
 74. De toekomst van het verleden

  Honderd jaar tijdreizen met een simpele muisklik? The future is now. Roos Lamers – stagiaire van de Reinwardt Academie – ontrafelt de rijke erfenis van het Marineterrein Amsterdam en maakt haar toegankelijk.

  Nieuws
 75. Aardappeloproer 100 jaar

  Komend weekend staat heel Kattenburg in het teken van 100 jaar Aardappeloproer. Ook op het Marineterrein Amsterdam zijn op zondag 2 juli tal van activiteiten.

  Nieuws
 76. The making of Marineterrein

  Op 19 juli 2017 organiseert Bureau Marineterrein Amsterdam een informatiebijeenkomst over de Principenota, het Principebesluit en vervolgstappen. Voor deze bijeenkomst zijn genodigd degenen die de afgelopen jaren deel hebben genomen aan gesprekken en...

  Nieuws
 77. Programma Ontdekdagen compleet

  Van 8 tot en met 10 september kun je zien wat er op het Marineterrein gebeurt. Met tours en talks, tech-workshops, excursies naar Smart Roof 2.0, fitness, een escape room, VR en nog veel meer.

  Nieuws
 78. Kom naar de Ontdekdagen!

  Kom tijdens de Ontdekdagen op 8, 9 en 10 september kijken wat er op het Marineterrein Amsterdam gebeurt en waar het in de toekomst heen gaat. Interessant én leuk.

  Nieuws
 79. Marineterrein meet-ups

  Slimme daken, flexibele sportfaciliteiten en betere waterkwaliteit; belangrijke onderwerpen voor het Marineterrein en de stad. Denk je mee?

  Nieuws
 80. Meet-up: Sport, spel en beweging

  De meet-up van13 februari gaat over het optimaal én flexibel gebruikmaken van de sportvoorzieningen op het Marineterrein. En ook over de kansen die er liggen voor innovatie.

  Nieuws
 81. Marineterrein in Monocle

  "Almost everything is geared towards exploring possibilities for a healthier, more efficient city", schrijft dit Britse magazine.

  Nieuws
 82. Summer Camp Oosterdok

  Vier dagen technologie, spelen, ontdekken en sporten, speciaal voor jongeren van 12 tot en met 15 jaar.

  Agenda 23 t/m 26 juli 2018
 83. Bijpraten met de buurt op 18 september

  Wil je weten wat er speelt en prangende vragen stellen? Kom dan naar deze informele infomatiebijeenkomst. Speciaal voor buurtbewoners.

  Nieuws
 84. Doe mee aan het onderzoek omgevingscontract

  De huidige, tijdelijke ontwikkelingsfase van het Marineterrein biedt een uitgelezen kans om te experimenteren met het omgevingscontract: een nieuwe vorm van participatie. Doe je mee?

  Nieuws
 85. Archeologiedagen op 13 en 14 oktober

  De aanleg van de Noord/Zuidlijn was een megaproject. Ook voor archeologen. Letterlijk álle 700.000 vondsten zijn in de Archeologiewerkplaats op het Marineterrein onderzocht.

  Nieuws
 86. De Amsterdamse Waterspelen

  Van 23 t/m 25 augustus 2019 vindt op het Marineterrein de eerste editie plaats van de Amsterdamse Waterspelen: Water, Brood & Spelen voor álle Amsterdammers.

  Nieuws
 87. Weekend van de Wetenschap

  Gratis naar: de Schietbaan, het laatste weekend van Voedsel van Morgen expositie in Nemo De Studio en tours in het Living Lab.

  Agenda 5 t/m 6 oktober 2019
 88. De Studio Buurtprogramma | Datasafari

  Maak een buurtwandeling van buurtcentrum de Witte Boei naar De Studio van NEMO op het Marineterrein en ontdek hoe data gebruikt worden om de stad veiliger, duurzamer en efficiënter te maken.

  Agenda
 89. De Studio Buurtprogramma | Datasafari

  Maak een buurtwandeling van buurtcentrum de Witte Boei naar De Studio van NEMO op het Marineterrein en ontdek hoe data gebruikt wordt om de stad veiliger, duurzamer en efficiënter te maken.

  Agenda
 90. Young Innovators Programme | Kanteen25

  Naschools programma voor kinderen uit de buurt. Je gaat koken in een echte professionele keuken, met pannen waarin je je zou kunnen verstoppen.

  Agenda 6 oktober t/m 3 november 2021
 91. Young Innovators Programme | Repair Café

  Naschools programma voor kinderen uit de buurt. Duik in de techniek van een broodrooster of een strijkbout, zodat je straks vanalles zelf kunt repareren.

  Agenda 11 januari t/m 2 februari 2022
 92. Eerste Groenmarkt biedt inspiratie voor groenere stad én Voorwerf

  Afgelopen vrijdag stond het Marineterrein in het teken van groen. Tijdens de eerste editie van de Groenmarkt kwamen buurtbewoners en communityleden van het terrein samen om ideeën uit te wisselen en inspiratie op te doen én kon iedereen meteen helpen...

  Nieuws
 93. Eerste Groenmarkt biedt inspiratie voor groenere stad én Voorwerf

  Afgelopen vrijdag stond het Marineterrein in het teken van groen. Tijdens de eerste editie van de Groenmarkt kwamen buurtbewoners en communityleden van het terrein samen om ideeën uit te wisselen en inspiratie op te doen én kon iedereen meteen helpen...

  Nieuws
 94. Nieuwe huisstijl en website Marineterrein

  Het Marineterrein is een unieke plek in het hart van Amsterdam. Hier leren we door samen te werken en te experimenteren hoe we de stad van straks leefbaar kunnen houden voor iedereen. 

  Nieuws
 95. Vruchtbare Spring Week van nieuwkomer ROCvA op het Marineterrein

  Sinds kort is het ROC van Amsterdam onderdeel van het Marineterrein Collectief. Met als doel om hier samen met de andere organisaties op het terrein én collega’s en studenten nieuw onderwijs te maken en daarmee te experimenteren. Tijdens de Spring...

  Nieuws
 96. De Buurtcamping Marineterrein

  Kom kamperen op de mooiste camping van Amsterdam. Verscholen achter een historische muur en aan het water ligt het Marineterrein. Vroeger zat hier de Marine en nu werken er verschillende makers, denker en doeners aan oplossingen voor de stad.

  Agenda 30 augustus t/m 1 september
 97. Buurtcamping Marineterrein

  Ieder jaar gaan buurtbewoners door heel Nederland drie dagen lang op vakantie in eigen park. Zo ontstaat een gezellige camping, bewoond door een mengelmoes van alle mensen die de buurt rijk is.

  Nieuws
 98. 1000 weespanelen op het Marineterrein

  Deze zomer krijgt het Marineterrein 1.000 hergebruikte zonnepanelen op haar dak, dankzij de inspanningen van duurzaamheids-voorlopers Zuiderlicht.

  Nieuws
 99. Slow movie tijdens SAIL

  Tijdens SAIL Amsterdam van 19 t/m 23 augustus wordt in de buitenruimte van het Marineterrein de registratie vertoont van de performance 36.5 / a durational performance with the sea van Sarah Cameron Sunde.

  Nieuws
 100. Grachtenfestival op de Voorwerf

  Op zaterdag 15 augustus vindt er om 15.00 uur een gratis concert plaats in de buitenruimte van het Marineterrein in het kader van het Grachtenfestival.

  Nieuws
 101. EU-voorzitterschap op het terrein

  De eerste zes maanden van 2016 is Nederland voorzitter van de Europese Unie. Dat betekent veel vergaderen, veel ambtenaren en veel pers op het Marineterrein Amsterdam en in Het Scheepvaartmuseum. Voor het publiek wordt een cultureel programma...

  Nieuws
 102. Toegankelijkheid tijdens EU-voorzitterschap

  Het Marineterrein biedt dit halfjaar vergaderruimte aan EU-ambtenaren en ministers. Het publieke deel van het terrein blijft gewoon open, maar vanwege de veiligheid is op een aantal dagen het terrein minder toegankelijk.

  Nieuws
 103. Nieuw op het Marineterrein: VRBASE

  Met de komst van VRBase op het Marineterrein krijgt Amsterdam een centrale hub voor ontwikkelingen op het gebied van virtual en augmented reality.

  Nieuws
 104. Te huur: prachtig gelegen officiersverblijf

  Unieke kans: het voormalige officiersverblijf is te huur voor een innovatieve organisatie. Het gebouw meet 1850 m², heeft 32 kamers, en is prachtig gelegen aan het water. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven tot 16 augustus.

  Nieuws
 105. KunstManifestatie Circular City

  Op verschillende plekken op het Marineterrein Amsterdam worden in de loop van de zomer kunstwerken en installaties gepresenteerd die ideeën en discussie uitlokken over de ‘circulaire stad’.

  Nieuws
 106. Sportief zwemmen stapje dichterbij

  Huurders en buurtbewoners zijn enthousiast en ook de politiek vindt het een goed idee om de binnenhaven geschikt te maken voor zwemmers.

  Nieuws
 107. Amsterdam Light Festival

  Een wandelroute langs 15 unieke lichtkunstwerken op het Marineterrein, waaronder een vuurtorenschip.

  Agenda 14 december t/m 7 januari 2018
 108. Fitness-tuinkamer in de maak

  Maak je Rondje Oosterdok compleet met een work-out op de nieuwe fitnesstoestellen. Je vindt ze op Kade West, tussen gebouw 025 en 024 in. Rondom de toestellen wordt na de zomer een tuinkamer aangelegd.

  Nieuws
 109. Uitmarkt rond het Oosterdok

  Dit jweekend vindt de Uitmarkt plaats rondom het Oosterdok en dus deels ook op het Marineterrein Amsterdam. Een mooie testcase om erachter te komen wat voor impact  al die activiteit in de buitenruimte heeft.

  Nieuws
 110. Amsterdam Light Festival

  Een wandelroute langs 15 unieke lichtkunstwerken op het Marineterrein, waaronder een vuurtorenschip. Van 14 december '17 t/m 7 januari '18.

  Nieuws
 111. Nieuwe ICT-school op Marineterrein

  "Collegegeld en vooropleiding zijn niet nodig; wel talent, creativiteit en doorzettingsvermogen"; vandaag in de Volkskrant.

  Nieuws
 112. ‘Archeologie gaat over vertellen waar we naartoe gaan’

  700 duizend vondsten zijn er tijdens de aanleg van de Noord/Zuid-lijn uit de grond gehaald. Daarvan is een boek, een website en een enorm kunstwerk in metrostation Rokin gemaakt; dit alles is tot stand gekomen op het Marineterrein, in de...

  Nieuws
 113. Hoe schoon is het water?

  Op zondag 9 september springen 3000 zwemmers het water in voor Amsterdam City Swim. Maar hoe schoon is het water eigenlijk? Op het Marineterrein testen we nieuwe meettechnieken uit om de waterkwaliteit te verbeteren.

  Nieuws
 114. Maandelijkse rondleidingen in 2019

  Op het Marineterrein wordt gewerkt aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Elke laatste vrijdag van de maand is er een vrij toegankelijke tour langs de nieuwste projecten.

  Nieuws
 115. Maandelijkse rondleiding

  Wilt u uit eerste hand horen wat er op dit moment op het Marineterrein gebeurt en wat we daar als stad aan hebben? Geef u dan op voor een rondleiding.

  Agenda
 116. Maandelijkse rondleiding

  Wilt u uit eerste hand horen wat er op dit moment op het Marineterrein gebeurt en wat we daar als stad aan hebben? Geef u dan op voor een rondleiding. 

  Agenda
 117. Maandelijkse rondleiding

  Wilt u uit eerste hand horen wat er op dit moment op het Marineterrein gebeurt en wat we daar als stad aan hebben? Geef u dan op voor een rondleiding.

  Agenda
 118. Maandelijkse rondleiding

  Wilt u uit eerste hand horen wat er op dit moment op het Marineterrein gebeurt en wat we daar als stad aan hebben? Geef u dan op voor een rondleiding.

  Agenda
 119. Maandelijkse rondleiding

  Wilt u uit eerste hand horen wat er op dit moment op het Marineterrein gebeurt en wat we daar als stad aan hebben? Geef u dan op voor een rondleiding.

  Agenda
 120. Maandelijkse rondleiding

  Wilt u uit eerste hand horen wat er op dit moment op het Marineterrein gebeurt en wat we daar als stad aan hebben? Geef u dan op voor een rondleiding.

  Agenda
 121. Maandelijkse rondleiding

  Wilt u uit eerste hand horen wat er op dit moment op het Marineterrein gebeurt en wat we daar als stad aan hebben? Geef u dan op voor een rondleiding.

  Agenda
 122. Navigeren op nummer

  De weg kwijt? Op het Marineterrein zijn geen straatnamen, wel gebouwnummers.

  Nieuws
 123. Expo | Game over

  Kunstenaar Tilmann Meyer-Faye exposeert in de Schietbaan met een vloot keramische oorlogsschepen.

  Agenda 6 juni t/m 4 juli 2020
 124. Vladimir Grafov | Meet the New Species

  Een laserkunstwerk dat een kortstondige glimp laat zien van een nieuwe soort; een robotsoort die zich overdag voedt met data en daar in de avond over communiceert.

  Agenda 17 december t/m 28 januari 2021
 125. Amsterdamse Waterspelen en Waterlaboratorium

  Tijdens het eerste en laatste weekend van de zomervakantie zijn er gratis activiteiten in en op het water van het Marineterrein, speciaal voor buurtbewoners. Geef je snel op!

  Agenda 10 t/m 11 juli 2021
 126. Amsterdamse Waterspelen en Waterlaboratorium

  Tijdens het eerste en laatste weekend van de zomervakantie zijn er gratis activiteiten in en op het water van het Marineterrein, speciaal voor buurtbewoners. Geef je snel op!

  Agenda 20 t/m 22 augustus 2021
 127. Vogelworkshop

  Met de gepassioneerde vogelaar Lars Buckx ga je 19 juni om 8.00 uur of 10.00 uur op zoek naar de vogels op het Marineterrein

  Agenda
 128. The Amsterdam Beerdays

  Deze editie brengen 13 Amsterdamse kleinschalige brouwerijen hun mooiste bieren naar het Marineterrein. Met live muziek, rondleidingen en (h)eerlijk eten.

  Agenda 9 t/m 11 september 2022
 129. De Buurtcamping zoekt vrijwilligers

  Help je mee een onvergetelijke buurtcamping op het Marineterrein te organiseren? In de zomervakantie worden de tenten op het Marineterrein weer opgezet en daarbij is jouw hulp meer dan welkom.

  Nieuws
 130. Art Hour op het Marineterrein

  Art Hour is een visueel experiment waarbij drie studenten met kunstenaars en programmeurs in de dop onderzoeken hoe bepaalde beeldenreeksen de beleving van nachtelijke bezoekers van het Marineterrein beïnvloeden.

  Nieuws
 131. 21 april feest in het Oosterdok

  Met zeildemonstraties, tai chi, muziek, ijzersmeden, speurtochten, een escaperoom bouwen en nog veel meer gratis activiteiten, dus kom langs!

  Nieuws
 132. 21 maart Open Huis Voorwerf

  Woont u in de buurt van het Marineterrein en wilt u weten wat er allemaal gaande is? Op zaterdag 21 maart, van 13.00 - 17.00 uur, zijn omwonenden van het terrein van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen op de Voorwerf.

  Nieuws
 133. Growth Tribe verhuist naar Marineterrein

  Bedrijven kunnen snel groeien, maar vaak gaat dat anders dan vroeger. De nieuwe vaardigheden die daarvoor nodig zijn worden aangeboden door Growth Tribe.

  Nieuws
 134. Toegankelijkheid tijdens intocht Sint

  Op zondag 13 november is het Marineterrein Amsterdam vanwege de sinterklaasintocht tussen 7.00 en 13.00 uur niet toegankelijk voor publiek.

  Nieuws
 135. TreeWiFi

  Futuristische vogelhuisjes op Marineterrein Amsterdam meten de kwaliteit van de lucht.

  Nieuws
 136. Slim dak

  Boven op gebouw 002 van Marineterrein Amsterdam wordt een blauw-groen dak vol sensoren aangelegd. Dat levert een schat aan informatie op.

  Nieuws
 137. Bijltjesdag

  Bedrijventeams mogen bij wijze van voorproefje een dagje voetballen op het verse gras van het Marine Etablissement.

  Agenda
 138. Bijltjesdag uitgesteld

  Helaas is de conditie van het sportveld op het militaire deel van het terrein nog niet in orde. Hierdoor kan het eerder aangekondigde Bijltjesdag voetbaltoernooi op zaterdag 3 juni niet door gaan. Er wordt gezocht naar een alternatieve datum.

  Nieuws
 139. Boei meet waterkwaliteit

  Niet schrikken als je een groot geel Lego-hoofd in de haven van Marineterrein Amsterdam ziet dobberen. Het is een boei die de waterkwaliteit meet.

  Nieuws
 140. Oorzaak watervervuiling gevonden

  Goed nieuws: bij stevige regenval vervuilt het water. Goed nieuws? Ja, want pas als je weet wat de oorzaak van de vervuiling is, kun je er iets aan doen.

  Nieuws
 141. Meet-up: Meer slimme daken voor de stad

  Het Marineterrein wordt een toekomstbestendig stadskwartier. Daarom praten we verder over slimme waterhuishouding, zoals is uitgetest met Smart Roof 2.0. Ook de omgeving kan hiervan profiteren.

  Agenda
 142. Innovatie, cultuur én rust

  Marineterrein Amsterdam ontwikkelt zich tot een toekomstbestendig stadsdeel. Pioniers bedenken, testen en passen er innovaties toe voor een leefbare stad. Projectdirecteur Liesbeth Jansen deelt haar vergezicht.

  Nieuws
 143. Amsterdam City Swim

  De startplek van City Swim Amsterdam vindt net als voorgaande jaren plaats in de binnenhaven van het Marineterrein.

  Agenda
 144. Archeologiedagen

  Tijdens de aanleg van de Noord-Zuidlijn zijn talloze objecten opgegraven. Die objecten vertellen een verhaal. Het verhaal van de stad Amsterdam.

  Agenda 13 t/m 14 oktober 2018
 145. Sociale laadpaal

  Meer elektrische auto’s: goed voor de stad, maar het levert ook een probleem op, want hoe laden we al die auto’s op? Op het Marineterrein werken we aan een oplossing.

  Nieuws
 146. Bijpraten met de buurt

  Informele buurtbijeenkomst over actuele ontwikkelingen op Marineterrein Amsterdam.

  Agenda
 147. Bijpraten met de buurt

  Informele buurtbijeenkomst over actuele ontwikkelingen op Marineterrein Amsterdam.

  Nieuws
 148. De Studio Buurtprogramma | Luchtdata

  In deze workshop ga je aan de slag met data over luchtverontreiniging door fijnstof, stikstof en koolstofdioxide. Hoe zoek je ze op en wat kun je ermee doen?

  Agenda
 149. Freaky filters!?

  Zelf aan de slag met robots, filters en fotografie: artistieke workshop behorende bij de expositie Androids & Crayons in de Portrait Gallery Studio.

  Agenda 8 t/m 9 april 2022
 150. Amsterdam City Swim

  Zwem mee voor ALS! Het Marineterrein is de centrale locatie én het eindpunt van Amsterdam City Swim.

  Agenda
 151. Burendag

  Kom ook naar de burenbrunch op het Marineterrein!

  Agenda
 152. De nieuwe Voorwerf: meer en diversere begroeiing

  Deze winter gaat de Voorwerf van het Marineterrein op de schop. Het grasveld wordt langzaam omgetoverd in een bloeiende, intieme en kleurrijke stadsoase met meer ruimte voor biodiversiteit.

  Nieuws
 153. Amsterdam City Swim

  Het Marineterrein is de centrale locatie én het eindpunt van Amsterdam City Swim.

  Agenda
 154. De muur spreekt ...

  Sinds een paar weken wordt een geheime boodschap geprojecteerd door de raampjes in de muur van het Marineterrein. Wie kraakt de code?

  Nieuws
 155. Vierde Amsterdam City Swim

  Op 6 september springen vanaf 12:00 uur 2500 moedige mannen en vrouwen en 500 kinderen vanaf het Marineterrein in het water om twee kilometer te zwemmen voor ALS.

  Nieuws
 156. Bouw tijdelijke brug gestart

  Langzaam maar zeker wordt het Marineterrein Amsterdam weer een toegankelijk onderdeel van Amsterdam. Aan het einde van dit jaar ligt er een tijdelijke brug naar de Dijksgracht.

  Nieuws
 157. Kanon boven water

  Onlangs werd een 19e-eeuws kanon opgevist uit het Amsterdam-Rijnkanaal. Maar wat doet het nu op het Marineterrein Amsterdam? Kom erachter tijdens de Archeologiedagen op 17 en 18 oktober.

  Nieuws
 158. Stilstaan tussen dat wat beweegt

  Het Marineterrein is een historische plek waar wordt gewerkt aan de toekomst. Op de Voorwerf vind je enkele stille getuigen van een betekenisvol verleden zoals een plaquette, een bijzondere fontein en een gedenkteken.

  Nieuws
 159. Een kleine plek voor grote ideeën

  Onlangs is op het Marineterrein het Smart City Experience Lab geopend; een expositie van bijzondere oplossingen voor grootstedelijke vraagstukken.

  Nieuws
 160. Digitale experience The Amsterdam

  In 1749 verging VOC-schip De Amsterdam voor de kust van Hastings. Met data van archeologisch speurwerk is een digitale installatie ontwikkeld die het Europese handelsnetwerk uit die tijd haarfijn blootlegt.

  Nieuws
 161. Opening Rondje Oosterdok

  Er is een nieuwe wandel- en hardlooproute van 2,2 km over het Marineterrein Amsterdam en andere bijzondere locaties in het maritieme kwartier van Amsterdam. Schrijf je in voor een Rondje Oosterdok op 3 juli.

  Nieuws
 162. Zwemmen?

  Altijd al een duik willen nemen in het het haventje van het Marineterrein Amsterdam? Tijdens de Open dag kan het!

  Nieuws
 163. Nieuw restaurant: Scheepskameel

  Onlangs is het tweede restaurant op het Marineterrein opengegaan: Scheepskameel. Een restaurant met een compacte menukaart met eenvoudige, goedgemaakte gerechten voor een eerlijke prijs.

  Nieuws
 164. Amsterdam City Swim

  Traditiegetrouw vindt in september de start van de Amsterdam City Swim plaats op het Marineterrein.

  Agenda
 165. Van schietbaan naar VR-lab

  In april 2016 is IJsfontein verhuisd van het idyllische Westerpark naar het stoere Marineterrein Amsterdam. Hier vind je gebouwen die je normaal niet hebt in de stad: een schietbaan bijvoorbeeld.

  Nieuws
 166. Vrijkomende ruimte in 2018

  Na de zomer van 2018 komen meer gebouwen vrij voor een nieuwe invulling. Op dit moment is echter nog heel weinig bekend over de mogelijkheden. Organisaties kunnen wel al hun interesse kenbaar maken.

  Nieuws
 167. Informatiecentrum geopend

  Op elke woensdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag in september van 13.00 tot 18.00 uur zijn vragen te stellen en is informatie te krijgen over de eerste ideeën voor de toekomst van Marineterrein Amsterdam. Hiervoor is een speciale ruimte ingericht, direct...

  Nieuws
 168. Ontdekdagen in teken van innovatie

  Marineterrein Amsterdam was op 9 en 10 september open voor publiek. Grootste trekker: Project Smart Roof 2.0, dat sinds de opening op 8 september wereldwijd in de belangstelling staat.

  Nieuws
 169. Nationale Archeologiedagen

  De Archeologiewerkplaats op Marineterrein Amsterdam houdt op 14 en 15 oktober open huis en Jerzy Gawronski, dé stadsarcheoloog, geeft een college. Komen dus!

  Nieuws
 170. Bron van innovatieve energie en interactie

  ‘Deze plek, van oudsher een hotbed van innovatie, heeft iets magisch en dat willen we behouden.’ Aan het woord is Herman Wagter, technologiestrateeg van Bureau Marineterrein Amsterdam.

  Nieuws
 171. Publieke Fitnesstuin opent op 21 april

  Hier vind je vier krachttoestellen en twee grote klimtoestellen, geschikt voor jong en oud, voor beginnende en gevorderde sporters, voor wandelaars en voor harde werkers.

  Nieuws
 172. Wandelen over water

  Door een boardwalk dwars over de binnenhaven ontstaat een extra looproute over het Marineterrein. De binnenhaven zelf wordt zo afgeschermd voor varend verkeer. Let wel: zwemmen is op eigen risico.

  Nieuws
 173. Rondleiding voor de buurt

  Wandeling over het publieke deel van het Marineterrein; langs projecten in de openbare ruimte en gebouw 027.

  Agenda
 174. Koel hoofd en droge voeten dankzij blauw-groen dak

  Onderzoek op Smart Roof 2.0 wijst uit dat blauw-groene daken helpen bij de isolatie van gebouwen, de opvang van hemelwater, de vergroening van steden én bij het dempen van het stadshitte-eilandeffect.

  Nieuws
 175. The Blowgun Factory

  Maak je eigen blowgun en test 'm (kogelvrij en geweldloos) uit in de voormalige schietbaan van het Marineterrein.

  Agenda
 176. Ultieme mindfulness in ijskoud water

  Sinds oktober 2018 trotseren twee vriendinnen elke week het water van de binnenhaven van het Marineterrein. Ook als er ijs ligt.

  Nieuws
 177. Zonder falen geen innovatie

  De AHK streek afgelopen jaar neer op het Marineterrein en dat bleek voor de studenten een schot in de roos.

  Nieuws
 178. Zwem7daagse

  Van 16 juli tot en met 27 augustus is de Binnenhaven elke zaterdag het decor van de Zwem7daagse. Kom ook baantjes trekken!

  Agenda 16 juli t/m 27 augustus 2022
 179. Kom jij groen doen?

  De tweede editie van de Groenmarkt op het Marineterrein komt er aan. Op 23 april staat de Voorwerf in het teken van groen en natuur. Je kunt er inspiratie komen opdoen, workshops volgen, de groene projecten op het Marineterrein ontdekken en nog veel...

  Nieuws
 180. De TV Academy: springplank voor jonge makers

  Wat is het verhaal dat je wilt vertellen? Hoe maak je een storyboard? Welke camerapositie kies je? Onlangs gaven de TV Academy en Academy Pictures – in het kader van het Young Innovators Programme (YIP) van het Marineterrein – workshops aan...

  Nieuws
 181. Groenweek op de Oostelijke Eilanden

  Van 17 tot 23 april staan de Oostelijke Eilanden in het teken van de Groenweek. Buurtbewoners, kunstenaars en ondernemers organiseren een week waarin groen centraal staat.

  Agenda 17 t/m 23 april
 182. Huur een SUP-set

  Stand-Up Paddleboarding is een snel te leren watersport en geschikt voor iedereen die kan zwemmen. Staand op een board peddel je over het water. Suppen kan dus altijd wanneer je er zin in hebt, want wind heb je er niet bij nodig. Peddelend train je...

  Nieuws
 183. Er is leven na de groei

  De lunchlezing 'Er is leven na de groei' werd georganiseerd door Marieke van Doorninck, Matthijs ten Berge, Nina Tellegen en Bureau Marineterrein. Sprekers Paul Schenderling en Merlijn Twaalfhoven gingen dieper in op de oneindige groei op een eindige...

  Nieuws
 184. Kijkje achter de poort

  Afgelopen zondag, 14 september, hebben 120 mensen gebruik kunnen maken van de gelegenheid om met Open Monumentendag een kijkje achter de gesloten muren van het Marineterrein Amsterdam te nemen.

  Nieuws
 185. Het land binnen de muren

  Hoe ziet het leven van een marinier er uit? Das Magazin arrangeerde op het Marineterrein ontmoetingen tussen vijf schrijvers en vijf mariniers. De verhalen die hieruit zijn ontstaan, zijn terug te lezen via de interactieve website Het land binnen de...

  Nieuws
 186. Michiel de Ruyter stadswandeling

  Naar aanleiding van de nieuwe bioscoopfilm ‘Michiel de Ruyter’ heeft het Scheepvaartmuseum een wandeling gemaakt langs tien maritiem-historische locaties in Amsterdam waaronder ’s Lands Werf, het huidige Marineterrein. Hier liet de zeeheld zijn...

  Nieuws
 187. Nieuwe toekomst voor gebouw 027E

  Eind april zijn de eerste voorbereidingen getroffen voor de renovatie van gebouw 027E. Dit is een van de twee gebouwen ‘op pootjes’ die goed zichtbaar zijn vanaf de Prins Hendrikkade.

  Nieuws
 188. Pitch voor Gebouw 027E

  Voor Gebouw 027E zoekt Bureau Marineterrein Amsterdam toonzettende gebruikers die op onverwachte en inspirerende wijze invulling kunnen geven aan nieuwe manieren van werken, denken en doen. NB: de pitch is op 15 juli 2015 gesloten, aanmelden is niet meer...

  Nieuws
 189. Call for use of Building 027E

  Bureau Marineterrein Amsterdam is looking for trend-setting users for this building, who can offer unexpected and inspiring interpretations for new ways of working and connecting and new cultural uses. Note: this call is now closed.

  Nieuws
 190. Commandantswoning in ere hersteld

  De Commandantswoning, ooit dé locatie op het terrein waar geheime besprekingen werden gevoerd en waar chique diners werden geserveerd, is in ere hersteld.

  Nieuws
 191. Tulpen met een Europees tintje

  Tijdens het Tulp Festival Amsterdam (1-30 april 2016) kunt u verschillende tulpentuinen bewonderen en al wandelend genieten van tulpenroutes door de stad. Ook op het Marineterrein Amsterdam staan duizenden bollen uitnodigend in bloei. Het thema: Europa.

  Nieuws
 192. Verhalenbundel vertaald

  'Het Land binnen de Muren', de verhalenbundel die ter gelegenheid van het openen van de poort is verschenen, is nu ook in het Engels verkrijgbaar.

  Nieuws
 193. Muziekworkshop tijdens de Open dag

  Buurtbewoner Jos Zandvliet (ex-Dogtroep) organiseert samen met de blazers van Jungle by Night muziekworkshops tijdens de Open dag van het Marineterrein Amsterdam op zondag 3 juli; neem je instrument dus mee!

  Nieuws
 194. Amsterdam Maker Festival

  De vierde editie van het Amsterdam Maker Festival vindt dit jaar plaats op het Marineterrein Amsterdam, van 19 tot en met 21 augustus 2016.

  Agenda 19 t/m 21 augustus 2016
 195. Architectuurwandeling

  Deze eerste architectuurwandeling over het Marineterrein door de Gebouwengids start in de OBA.

  Agenda
 196. Inner City expositie

  Inner City is een nieuwe kunstmanifestatie van Cityscapes Foundation op een bijzondere locatie op het Marineterrein: Gebouw 025.

  Nieuws
 197. TEday

  Scholieren maken deze dag kennis met alle technische opleidingen van het ROC en tech-bedrijven op het Marineterrein

  Agenda
 198. The Amsterdam Beerfair (TAB)

  Tijdens het weekend van 8, 9 en 10 september 2017 wordt het Marineterrein een gezellige, sfeervolle plek om de beste bieren te proeven van de topbrouwers vanuit de hele wereld.

  Agenda 8 t/m 10 september 2017
 199. Deelstation voor e-bikes

  Automobilisten in en rond Amsterdam kunnen deze zomer tegen zeer gunstige voorwaarden de e-bike uitproberen. Ook op het Marineterrein Amsterdam zijn zes fietsen geplaatst.

  Nieuws
 200. Het gezicht van 1018

  Een bijzonder fotografieproject met precies 1018 portretten van buurtbewoners, te zien in postcodegebied 1018 en dus ook op Marineterrein Amsterdam.

  Agenda 30 september t/m 15 oktober 2017
 201. Het gezicht van 1018

  Een bijzonder fotografieproject met precies 1018 portretten van buurtbewoners, te zien in postcodegebied 1018 en dus ook op Marineterrein Amsterdam.

  Nieuws
 202. Augmented reality tour - XRBase

  Zes makers van XRBase zijn de uitdaging aangegaan om een unieke augmented reality ervaring te creëren voor bezoekers van de Uitmarkt

  Agenda 25 t/m 26 augustus 2018
 203. Binnenhaven wordt testlocatie

  De nieuwe boardwalk ontsluit de binnenhaven voor wandelaars en zwemmers. Tegelijkertijd is er een plek ontstaan waar we kunnen onderzoeken en testen.

  Nieuws
 204. The Boatrace

  Wie maakt het mooiste, snelste en meeste wendbare bootje?

  Agenda
 205. Kickboksen bij de fitnesstuin

  Boksschool Bijlmerbajes, een boksschool voor iedereen, komt naar Marineterrein Amsterdam deze zomer.

  Agenda
 206. Kickbokslessen in de fitnesstuin

  Boksschool Bijlmerbajes geeft deze zomer elke woensdag en zondag kickboksles in de fitnesstuin van Marineterrein Amsterdam.

  Nieuws
 207. Kickboksen bij de fitnesstuin

  Boksschool Bijlmerbajes, een boksschool voor iedereen, komt naar Marineterrein Amsterdam deze zomer.

  Agenda
 208. Kickboksen bij de fitnesstuin

  Boksschool Bijlmerbajes, een boksschool voor iedereen, komt naar Marineterrein Amsterdam deze zomer.

  Agenda
 209. Kickboksen bij de fitnesstuin

  Boksschool Bijlmerbajes, een boksschool voor iedereen, komt naar Marineterrein Amsterdam deze zomer.

  Agenda
 210. Kickboksen bij de fitnesstuin

  Boksschool Bijlmerbajes, een boksschool voor iedereen, komt naar Marineterrein Amsterdam deze zomer.

  Agenda
 211. Kickboksen bij de fitnesstuin

  Boksschool Bijlmerbajes, een boksschool voor iedereen, komt naar Marineterrein Amsterdam deze zomer.

  Agenda
 212. Kickboksen bij de fitnesstuin

  Boksschool Bijlmerbajes, een boksschool voor iedereen, komt naar Marineterrein Amsterdam deze zomer.

  Agenda
 213. Kickboksen bij de fitnesstuin

  Boksschool Bijlmerbajes, een boksschool voor iedereen, komt naar Marineterrein Amsterdam deze zomer.

  Agenda
 214. Kickboksen bij de fitnesstuin

  Boksschool Bijlmerbajes, een boksschool voor iedereen, komt naar Marineterrein Amsterdam deze zomer.

  Agenda
 215. Kickboksen bij de fitnesstuin

  Boksschool Bijlmerbajes, een boksschool voor iedereen, komt naar Marineterrein Amsterdam deze zomer.

  Agenda
 216. Kickboksen bij de fitnesstuin

  Boksschool Bijlmerbajes, een boksschool voor iedereen, komt naar Marineterrein Amsterdam deze zomer.

  Agenda
 217. Kickboksen bij de fitnesstuin

  Boksschool Bijlmerbajes, een boksschool voor iedereen, komt naar Marineterrein Amsterdam deze zomer.

  Agenda
 218. Kickboksen bij de fitnesstuin

  Boksschool Bijlmerbajes, een boksschool voor iedereen, komt naar Marineterrein Amsterdam deze zomer.

  Agenda
 219. Kickboksen bij de fitnesstuin

  Boksschool Bijlmerbajes, een boksschool voor iedereen, komt naar Marineterrein Amsterdam deze zomer.

  Agenda
 220. Kickboksen bij de fitnesstuin

  Boksschool Bijlmerbajes, een boksschool voor iedereen, komt naar Marineterrein Amsterdam deze zomer.

  Agenda
 221. Kickboksen bij de fitnesstuin

  Boksschool Bijlmerbajes, een boksschool voor iedereen, komt naar Marineterrein Amsterdam deze zomer.

  Agenda
 222. Kickboksen bij de fitnesstuin

  Boksschool Bijlmerbajes, een boksschool voor iedereen, komt naar Marineterrein Amsterdam deze zomer.

  Agenda
 223. Kickboksen bij de fitnesstuin

  Boksschool Bijlmerbajes, een boksschool voor iedereen, komt naar Marineterrein Amsterdam deze zomer.

  Agenda
 224. Insecten tellen met een slimme camera

  Met nieuwe technologie, sinds kort geïnstalleerd op Marineterrein Amsterdam, kan duidelijker worden waarom de insectenpopulatie zo sterk afneemt.

  Nieuws
 225. Kickboksen bij de fitnesstuin

  Bokslessen door boksschool Bijlmerbajes, elke woensdag en zondag in de openlucht op het Marineterrein.

  Agenda
 226. Kickboksen bij de fitnesstuin

  Bokslessen door boksschool Bijlmerbajes, elke woensdag en zondag in de openlucht op het Marineterrein.

  Agenda
 227. Kickboksen bij de fitnesstuin

  Bokslessen door boksschool Bijlmerbajes, elke woensdag en zondag in de openlucht op het Marineterrein.

  Agenda
 228. Kickboksen bij de fitnesstuin

  Bokslessen door boksschool Bijlmerbajes, elke woensdag en zondag in de openlucht op het Marineterrein.

  Agenda
 229. Kickboksen bij de fitnesstuin

  Bokslessen door boksschool Bijlmerbajes, elke woensdag en zondag in de openlucht op het Marineterrein.

  Agenda
 230. Kickboksen bij de fitnesstuin

  Bokslessen door boksschool Bijlmerbajes, elke woensdag en zondag in de openlucht op het Marineterrein.

  Agenda
 231. Kickboksen bij de fitnesstuin

  Bokslessen door boksschool Bijlmerbajes, elke woensdag en zondag in de openlucht op het Marineterrein.

  Agenda
 232. Kickboksen bij de fitnesstuin

  Bokslessen door boksschool Bijlmerbajes, elke woensdag en zondag in de openlucht op het Marineterrein.

  Agenda
 233. Kickboksen bij de fitnesstuin

  Bokslessen door boksschool Bijlmerbajes, elke woensdag en zondag in de openlucht op het Marineterrein.

  Agenda
 234. Kickboksen bij de fitnesstuin

  Bokslessen door boksschool Bijlmerbajes, elke woensdag en zondag in de openlucht op het Marineterrein.

  Agenda
 235. Kickboksen bij de fitnesstuin

  Bokslessen door boksschool Bijlmerbajes, elke woensdag en zondag in de openlucht op het Marineterrein.

  Agenda
 236. Kickboksen bij de fitnesstuin

  Bokslessen door boksschool Bijlmerbajes, elke woensdag en zondag in de openlucht op het Marineterrein.

  Agenda
 237. Kickboksen bij de fitnesstuin

  Bokslessen door boksschool Bijlmerbajes, elke woensdag en zondag in de openlucht op het Marineterrein.

  Agenda
 238. Kickboksen bij de fitnesstuin

  Bokslessen door boksschool Bijlmerbajes, elke woensdag en zondag in de openlucht op het Marineterrein.

  Agenda
 239. Kickboksen bij de fitnesstuin

  Bokslessen door boksschool Bijlmerbajes, elke maandag en woensdag in de openlucht op het Marineterrein.

  Agenda
 240. Young Innovators Programme

  Naschoolse workshop bij OBA Maakplaats 021 voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar.

  Agenda
 241. Het klaslokaal van de toekomst

  Een gesprek met CEO van Growth Tribe Peter van Sabben over het belang van een flexibele organisatie, de mogelijkheden die technologie biedt voor het onderwijs en het klaslokaal van de toekomst.

  Nieuws
 242. Expo | macroTONE: Staalplaat Soundsystem

  Een locatiespecifieke, experimentele geluidsinstallatie met 160 solenoïden en een basgitaar in de voormalige Schietbaan van het Marineterrein.

  Agenda 16 juli t/m 15 augustus 2020
 243. Leren kickboksen op afstand

  Boksschool Bijlmerbajes gaat dankzij creatieve oplossingen door met kickbokslessen op Marineterrein Amsterdam

  Nieuws
 244. World Clean Up Day

  Help mee om het Marineterrein schoon te maken, verzamel data over zwerfvuil en draag zo bij aan een structurele oplossing!

  Agenda
 245. AI City - Incubator

  In deze multimedia-installatie verbeeldt kunstenaar Vladimir Grafov de onstuitbare opmars van kunstmatige intelligentie (AI) in de stad.

  Agenda 2 december t/m 1 mei 2022
 246. Al veel kerstpakketten voor bewoners noodopvang

  Op het Marineterrein wonen sinds deze zomer 250 nieuwkomers in de noodopvang. Samen met de community en COA willen we hen fijne feestdagen bezorgen door kerstpakketten te doneren.

  Nieuws
 247. Naschools experimenteren met YIP

  YIP is het naschoolse programma op het Marineterrein voor nieuwsgierige kids die nieuwe dingen willen leren en hun talenten willen ontdekken. Tijdens deze editie van YIP met de Mad Scientists inspireerden ze de jonge deelnemers met leuke experimenten en...

  Nieuws
 248. Groenwerkdag

  Op 10 maart 2023 wordt voor het eerst een groenwerkdag op het Marineterrein georganiseerd.

  Agenda
 249. Help mee op de groenwerkdag

  Het onderhouden van de prachtige borders van het Marineterrein is veel, maar leuk werk. Help je mee?

  Agenda
 250. AHK, AMS Institute en Codam bundelen krachten

  Op het Marineterrein zijn meer dan vijftig organisaties gevestigd die zich bezighouden met de stedelijke uitdagingen van nu en later. Drie daarvan, de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK), Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions...

  Nieuws
 251. VOC-ontdekkers van de toekomst

  "Waar de voetstappen van zeehelden De Ruyter en Tromp liggen, moeten nieuwe koersen naar de toekomst worden uitgezet. Nieuwe innovatieve bedrijven met internationaal karakter." Afgelopen zaterdag, op 17 januari 2015, publiceerde het Noord-Hollands...

  Nieuws
 252. Tulpenfeest op de Voorwerf

  Het Tulpfestival is losgebarsten in Amsterdam; in totaal zijn een half miljoen tulpen geplant. Ook het Marineterrein doet mee. Kom snel kijken want de tulpen staan nu te bloeien!

  Nieuws
 253. Sumus et fore speramus

  De afgelopen maanden werd een geheime boodschap geseind vanuit de raampjes in de muur van de Voorwerf. De buurt werd opgeroepen om de code te kraken. En dat is gelukt!

  Nieuws
 254. Fototentoonstelling in de Commandantswoning

  Fotograaf Koos Breukel heeft een expositie samengesteld met als thema de mens en het water. H2OHumans is open voor publiek op zondag 17 mei en in het Pinksterweekend van 23 t/m 25 mei.

  Nieuws
 255. Bitcoin Wednesday

  Nederlands' grootste en beste bijeenkomst over digital currency voor zowel beginners als gevorderden, vindt elke maand plaats op het Marineterrein Amsterdam.

  Nieuws
 256. Tweewekelijkse rondleidingen

  Wilt u mee op ontdekkingsreis over het Marineterrein? Rasverteller en oud-Marineman Hans Bartelsman geeft iedere tweede en nu ook elke vierde woensdag van de maand een rondleiding.

  Nieuws
 257. Informatie voor zwemmers

  Zwemmen in de binnenhaven is op eigen risico. Voor je het water in gaat om een baantje te trekken, is het dus goed om te weten hoe het gesteld is met de waterkwaliteit.

  Nieuws
 258. Grachtenfestival

  Speciaal voor kinderen organiseert het Grachtenfestival op de Voorwerf van het Marineterrein twee junior concerten.

  Agenda
 259. Archeologiedagen

  Tijdens de Archeologiedagen kun je op het Marineterrein aan de slag met echt Amsterdams archeologisch materiaal.

  Agenda 15 t/m 16 oktober 2016
 260. Maritieme rondleiding

  Mee op ontdekkingsreis over het Marineterrein? Rasverteller en oud-Marineman Hans Bartelsman geeft iedere tweede en vierde woensdag van de maand een rondleiding.

  Agenda
 261. Maritieme rondleiding

  Mee op ontdekkingsreis over het Marineterrein? Rasverteller en oud-Marineman Hans Bartelsman geeft iedere tweede en vierde woensdag van de maand een rondleiding.

  Agenda
 262. Samenwerking in het Oosterdok

  Door het Oosterdok waait een frisse wind. In dit Amsterdamse waterkwartier, met van oudsher een internationaal en vernieuwend karakter, zijn musea, muziekhuizen en een bibliotheek verbonden met bedrijven van de toekomst.

  Nieuws