Bureau Marineterrein

Collectief
IMG_2245
001

Adaptief ontwikkelen in het hart van de stad

Bureau Marineterrein Amsterdam werkt aan de organische herontwikkeling van het voormalige Defensieterrein naar een inclusieve en innovatieve stadswijk.

Bureau Marineterrein is een onafhankelijk projectbureau dat sinds 2013 in opdracht van het Rijk en de gemeente Amsterdam werkt aan de ontwikkeling van het Marineterrein.

Het bureau is verantwoordelijk voor de programmering op het terrein, het gebruik en beheer van gebouwen, de selectie van de huurders, de communicatie en het beheer van de buitenruimte. Daarnaast heeft het bureau als doel om het testen van oplossingen voor stedelijke vraagstukken op het Marineterrein mogelijk en zichtbaar te maken, programma’s en projecten op te zetten, het collectief op het terrein te versterken en samen te werken met de buurt, omgeving en stad om de ambities en activiteiten voor elkaar te krijgen.

Bij Bureau Marineterrein werkt een heel team dagelijks aan alles wat er gebeurt op het terrein: van beheerders, programmamakers, verhalenvertellers tot projectmanagers.