Overzicht-Binnenhaven (1)

Nu

Op zoek naar oplossingen voor de stedelijke uitdagingen van later

Op 5 december 2013 ondertekenden het Rijk en de gemeente Amsterdam een bestuursovereenkomst met de ambitie om van het Marineterrein een adaptieve en innovatieve stadswijk te maken.

Experimenteren voor een toekomstbestendige stad

In 2015 opende de deuren van het terrein voor publiek en inmiddels werkt er een gevarieerd collectief van zo’n vijftig organisaties aan de toekomst van de stad.  

Daarmee is ontwikkeling van het Marineterrein naar een inclusieve en innovatieve stadswijk in volle gang. Want alleen door te experimenteren, te leren, te maken en te doen, kan dit gebied een grensverleggende bijdrage leveren aan een toekomstbestendige stad.

Bureau Marineterrein

Deze ontwikkeling gaat niet vanzelf. Bureau Marineterrein heeft de opdracht van het Rijk en de gemeente Amsterdam om te sturen op deze ambitie als programmamaker en beheerder van het Marineterrein. 

Volop experiment (1790)

Wist jij dat hier vroeger aan schepen werd getimmerd, de Zuiderzee tegen de kade klotste en van Gogh over de Voorwerf uitkeek? Bekijk hier onze interactieve tijdlijn en leer meer over de geschiedenis van het Marineterrein.