Sporten

Sporten
1024__0000_MTA_18_Zwemmen langs het terras van Homeland
Binnenhaven

Bewegen op het Marineterrein

Sporten is gezond en leuk en het zorgt voor contact en ontmoetingen tussen de verschillende mensen die op het Marineterrein komen. Je kan zwemmen in de Binnenhaven, er is een grote fitnesstuin en het is een fijne toevoeging aan je hardlooprondje.

Zwemmen in de Binnenhaven

De binnenhaven van het Marineterrein is een geliefde zwemplek voor veel Amsterdammers. Afgeschermd door de drijvende boardwalk kun je hier veilig baantjes trekken, je onderdompelen na een hete sauna of lekker wat  ronddobberen in de zomer. Hoewel de binnenhaven nog geen officiële zwemplek is, wordt de kwaliteit van het water goed in de gaten gehouden. Hiernaast kan je zien wat de watertemperatuur is en of het water schoon is. Let op: zwemmen is op eigen risico.

SUPpen 

Op het Marineterrein staat sinds kort een SUP-box met daarin zes volledige SUP-sets. Deze kun je huren, zodat je niet iedere keer je board, zwemvest en peddel mee hoeft te slepen.

Huren is makkelijk. Het enige wat je nodig hebt om een SUP-set te huren, is je telefoon en de app van Equip Sport. Via de app open je de box en haalt er een kant-en-klare SUP-set uit. Er zit zelfs een waterdichte hoes voor je telefoon bij. Je kleding en de rest van je spullen laat je achter in de box en je bent klaar om het water op te gaan.

Apple App  Store

Google Play

Fitnesstuin

De fitnesstuin vind je tussen gebouw 024 en 025 op het Marineterrein. De tuin is altijd open en geschikt voor jong en oud, beginnende en gevorderde sporters. Er zijn vier krachttoestellen en twee grote klimtoestellen waarmee je jouw spieren en conditie in de buitenlucht op peil kunt houden.

Dit zijn de toestellen:

  • powerpusher: voor borst, schouders, armen
  • crossfit: voor het hele lichaam
  • rowfit: voor billen, armen en schouders
  • twist out: voor buikspieren en taille
  • wall: voor het hele lichaam
  • monkeybars: voor het hele lichaam
kickboksen

Sportlessen
Op het terrein zijn een aantal sportclubs actief, zoals Boksschool Bijlmerbajes. Zij leren je boksen en kickboksen in de buitenlucht en zorgen ervoor dat jij weer helemaal in vorm raakt. In de agenda staan alle geplande sportlessen waar je aan mee kan doen.