Sporten

Bewegen op het Marineterrein

Sporten is gezond en leuk en het zorgt voor contact en ontmoetingen tussen de verschillende mensen die op het Marineterrein komen. Je kan zwemmen in de Binnenhaven, er is een grote fitnesstuin, het is een fijne toevoeging aan je hardlooprondje en je kan meedoen met verschillende sportlessen.

Zwemmen in de Binnenhaven

De binnenhaven van het Marineterrein is een geliefde zwemplek voor veel Amsterdammers. Afgeschermd door de drijvende boardwalk kun je hier veilig baantjes trekken, je onderdompelen na en hete sauna of lekker komen dobberen in de zomer. Hoewel de binnenhaven nog geen officiƫle zwemplek is, wordt de kwaliteit van het water goed in de gaten gehouden. Hiernaast kan je zien wat de watertemperatuur is en of het water schoon is.

Fitnesstuin

De fitnesstuin vind je tussen gebouw 024 en 025 op het Marineterrein. De tuin is elke dag open en geschikt voor jong, oud, beginnende en gevorderde sporters. Er zijn vier krachttoestellen en twee grote klimtoestellen waarmee jij je spieren en conditie in de buitenlucht op peil kunt houden.

Dit zijn de toestellen:

  • Powerpusher: voor borst, schouders, armen
  • Crossfit: voor het hele lichaam
  • Rowfit: voor billen, armen en schouders
  • Twist Out: voor buikspieren en taille
  • Wall: voor het hele lichaam
  • Monkeybars: voor het hele lichaam
kickboksen

Sportlessen
Op het terrein zijn een aantal sportclubs actief, zoals Boksschool Bijlmerbajes. Zij leren je gratis boksen en kickboksen in de buitenlucht en zorgen ervoor dat jij weer helemaal in vorm raakt. In de agenda staan alle geplande sportlessen waar je aan mee kan doen.