Afrikaanse kansen

Nieuws
MAT-1024_15_Kenianen

Op het Marineterrein Amsterdam worden werelden met elkaar verbonden. Crosswise Works organiseerde een ‘expeditie’ van ondernemers en investeerders uit Kenia naar Nederland.

Op het Marineterrein Amsterdam worden werelden met elkaar verbonden. Crosswise Works organiseerde een ‘expeditie’ van ondernemers en investeerders uit Kenia naar Nederland.

Amsterdam wil een grotere rol spelen in de mondiale start-upscene. De Amsterdam Capital Week is een van de initiatieven die bedoeld is om investeerders en jonge ondernemers vanuit de hele wereld bij elkaar te brengen. Er kwamen ruim vijfhonderd investeerders en tweeduizend start-ups naar de Amsterdam Capital Week. Crosswise Works verzorgde het bezoek van een groep uit Kenia. Die bestond uit twaalf vertegenwoordigers van de Keniaanse start-upcommunity, zoals:

  • Sam Gichuru, de oprichter van business accelerator NaiLab in Nairobi;
  • de Deense investeerder Johnni Kjelsgaard, die met zijn Keniaanse bedrijf GrowthAfrica start-ups ondersteunt in Nairobi;
  • ondernemers Marion Moon, van het Keniaanse duurzame meststofbedrijf Wanda Organic; en
  • Martin Kasomo, van het Keniaanse bedrijf Lipisha voor online en mobiele betalingen.

Crosswise Works is een van de organisaties die werken op het Marineterrein Amsterdam. Zij stimuleren en helpen ondernemende mensen om zo te zorgen voor een meer duurzame economie. Sociaal ondernemerschap en samenwerking zijn daarbij belangrijke thema’s.

De Kenianen hebben geslapen in Pension Homeland. Een prachtig voorbeeld van hoe de organisaties op het Marineterrein Amsterdam samen kunnen werken aan projecten waar het verbinden van werelden centraal staat.

Meer over Crosswise Works.
Meer over businesslessen van start-ups uit Kenia.
Meer over Amsterdam Capital week.