Op het Marineterrein wordt –  in het kader van de open dag van Expeditie Oosterdok –  een nieuwe publieke fitnesstuin geopend.

Sport hoort bij het Marineterrein. Vorig jaar is daarom een serie fitnesstoestellen geplaatst op het veldje tussen gebouw 024 en 025. Om het prettiger te maken om hier te komen sporten, wordt de ruimte rondom de toestellen heringericht met planten en klimwanden. Zo ontstaat er een besloten ‘fitnesstuin’, met zicht op het water van het Oosterdok.

Feestelijke opening

Op 21 april rond 12.30 uur wordt de fitnesstuin feestelijk geopend. De hele middag kun je hier fitnessen onder begeleiding van een personal trainer en Sciandri organiseert sportspelletjes voor kinderen. Het naastgelegen Clubhouse, de nieuwe lunchroom in gebouw 027E op het Marineterrein, is open voor een gezond hapje of drankje.

Minder stenen, meer ruimte voor groen en sport op Marineterrein

De aanleg van de fitnesstuin hoort bij een groter plan voor de vergroening van de buitenruimte van het Marineterrein Amsterdam. Zo krijgt het plein onder gebouw 027E – het gebouw op ‘pootjes’ – in de loop van 2018 een metamorfose: parkeerplaatsen gaan wijken voor veel meer groen.