Nieuws

Meer nieuws

 1. Kunst en een bak met sleutels

  Het Marineterrein is al 10 jaar een broeinest van stedelijke innovatie en culturele uitwisseling. Tussen de oude gebouwen en moderne experimenten speelt kunst een verbindende rol. Kunst kan de aard van deze plek verbeelden, en laten zien welke richting...

 2. Gouden littekens en een luchtbrug

  ‘Laat, langs de muur aan de Kattenburgerstraat, het cultureel erfgoed en de identiteit van het Marineterrein zien en voelen aan bezoekers.’

 3. Nieuw op het Marineterrein: Studio HER

  Sinds kort huist Studio HER in gebouw 003 A. Studio HER is een geheel vrouwelijk en non-binair productiehuis en creatief collectief gericht op film, video en fotografie. Doelstelling is gelijkwaardige representatie achter de schermen - en vóór de lens.

 4. Besluit over de toekomst van het Marineterrein

  Op 9 november heeft de gemeenteraad de projectnota Marineterrein goedgekeurd. Het terrein zal -na de bouw van een nieuwe kazerne- ontwikkeld worden tot een stadswijk waar ruimte is voor innovatieve bedrijven, kennisinstellingen, wonen en veel groen.

 5. Kaarten voor speurneuzen

  Ben jij een nieuwsgierige speurneus en altijd benieuwd naar gekke, mooie en bijzondere plekken? Kom dan snel naar het Marineterrein voor een leerzame speurtocht voor kinderen en volwassenen.