Nieuws

Meer nieuws

 1. Besluit over de toekomst van het Marineterrein

  Op 9 november heeft de gemeenteraad de projectnota Marineterrein goedgekeurd. Het terrein zal -na de bouw van een nieuwe kazerne- ontwikkeld worden tot een stadswijk waar ruimte is voor innovatieve bedrijven, kennisinstellingen, wonen en veel groen.

 2. Kaarten voor speurneuzen

  Ben jij een nieuwsgierige speurneus en altijd benieuwd naar gekke, mooie en bijzondere plekken? Kom dan snel naar het Marineterrein voor een leerzame speurtocht voor kinderen en volwassenen.

 3. Verhalen van het Marineterrein

  Innovatie op het Marineterrein gaat verder dan technologische hoogstandjes, zoals drones en autonome voertuigen. Het draait vooral om waardevolle ideeën, veranderingen en oplossingen voor een leefbare stad.

 4. Feestelijk flaneren over het dak van de Schietbaan

  De verbouwing van de Schietbaan met gebruikte bouwmaterialen is klaar. Met hout uit Friesland, staal uit Brabant en beton uit Zaandam is er een brug getimmerd, een tribune voor het plein neergezet, een bakkersloket gemaakt en ruimte voor kunst en cultuur...

 5. Brood in de Schietbaan

  In 2020 bakt Lard Breebaart zijn eerste broden. 150.000 broden verder is Kometen Brood klaar voor een nieuwe stap.

 6. Plannen voor de toekomst

  Op 19 september nam het college van burgemeester en wethouders een belangrijk besluit over het Marineterrein. Ze stemden in met plannen over de toekomst van dit gebied.

 7. Boost voor duurzame start-ups

  Het Startup Booster Programma van Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS) stimuleert innovatie voor de stedelijke omgeving. Het programma laat aanstormende ondernemers duurzame, tech-gerichte ideeën transformeren tot startups om...