Slimme studenten voor Smart City

Nieuws
20231214_135908 (1)

In oktober zijn studenten van de Beroepshavo een gedeelte van hun opleiding op het Marineterrein komen doen.

Deze niveau 4 Marketing en Communicatie-opleiding wordt gegeven op het ROC College Zuid. Studenten leren alles over marketing en communicatie, en ontwikkelen persoonlijke en creatieve vaardigheden. Ze werken in projecten terwijl ze leren omgaan met verschillende tools en processen, zoals design thinking en scrum.

Een van de projecten waar de studenten aan hebben gewerkt, is het Smart City project op het Marineterrein. Het AMS Institute en de Dienst Stedelijke Innovatie vroeg de studenten mee te denken over het verder ontwikkelen van de Buurthub. Bij een Buurthub kunnen stadsbewoners privé- en deelfietsen huren en opladen.

Een van deze hubs staat op het Marineterrein. De hub biedt veel mogelijkheden, maar is nog geen groot succes. Daarom hebben de studenten nieuwe ideeën bedacht zodat meer mensen de weg ernaartoe weten te vinden en de hub gaan gebruiken. Ze stelden voor het uiterlijk te verbeteren en meer soorten vervoermiddelen toe te voegen. Ze ontwierpen een nieuw logo en kwamen met slimmere manieren om mensen te laten weten wat en waar de Buurthub is. Het betrekken van buurtbewoners bij het opstarten van dit soort projecten vonden ze erg belangrijk.

Zo krijgen studenten de kans om te leren in de praktijk en bij te dragen aan echte projecten in hun stad. Bedrijven plukken op hun beurt weer de vruchten van deze slimme groep jonge Amsterdammers die door een frisse blik met nieuwe, creatieve oplossingen komen.