Testen met autonoom vervoer
De stad wordt voller, het verkeer drukker. Gedeelde, zelfrijdende voertuigen kunnen een uitkomst zijn.
AMS Institute werkt via open innovatie aan oplossingen voor de uitdagingen waarvoor de Metropoolregio Amsterdam staat, met de stad als testgebied.
Steden worden steeds drukker en staan voor ingewikkelde vraagstukken op het gebied van onder andere verkeer, gezondheid en water. Het Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions huisvest onderzoekers en adopteert projectgroepen van TU Delft, Wageningen UR, Massachusetts Institute of Technology en vele andere. Samen werken zij via open innovatie aan oplossingen voor de uitdagingen waarvoor de Metropoolregio Amsterdam staat. De stad is het testgebied, waarbij bewoners als testers, gebruikers en medeontwikkelaars deel uitmaken van de onderzoeken.
De master Metropolitan Analysis Design & Engineering (MSc MADE) richt zich op steden en grootstedelijke regio’s die worden geconfronteerd met uitdagingen die te maken hebben met duurzaamheid en kwaliteit van leven. MSc MADE brengt in Amsterdam, op het Marineterrein, multidisciplinaire teams van studenten samen. Ze pakken vraagstukken aan op het gebied van mobiliteit en logistiek, water- en afvalbeheer, energie en voedselzekerheid, gezondheid en welzijn. MSc MADE heeft tot doel vernieuwend onderwijs aan te bieden en interdisciplinaire ingenieurs af te leveren die zowel een theoretische basis hebben als praktische vaardigheden waarmee zij complexe uitdagingen van steden kunnen oplossen. De tweejarige masteropleiding wordt aangeboden als joint-degreeprogramma door Wageningen University & Research en TU Delft en wordt gehost door AMS Institute.
De stad wordt voller, het verkeer drukker. Gedeelde, zelfrijdende voertuigen kunnen een uitkomst zijn.
Steden krijgen steeds vaker te maken met uitdagingen die duurzaamheid en leefbaarheid onder druk zetten. Water- en voedseltekorten, een afname van natuurlijke leefgebieden en hittestress zijn er daar een paar van.