Workshop Pretotyping: slimmer en sneller testen

Agenda
lilie-lab-podcast
027w

Op 11 juni geeft Hesam Panahi, Directeur 'Strategische initiatieven & Startup programma's' bij het Liu Idea Lab voor Innovatie en Ondernemen van Rice University een workshop 'Pretotyping'.

Pretotyping is een methode die Alberto Savoia ontwikkelde tijdens zijn werk bij Google, Stanford en allerlei andere bedrijven, van kleine startups tot grote multinationals. Het helpt je ideeën sneller en slimmer te testen, zodat je niet iets bouwt waar niemand op zit te wachten.

hesam-panahi

Hesam Panahi is een klinisch assistent-professor aan de Jones Graduate School of Business van Rice University en de oprichter van de OwlSpark Startup Accelerator, een programma dat jonge bedrijven helpt om te groeien en succesvol te worden.

Hij helpt studenten en beginnende ondernemers om hun ideeën om te zetten in levensvatbare bedrijven.

savoia-alberto-speaker.original

Alberto Savoia is medeoprichter en voormalig technisch directeur bij Google. Na zijn tijd bij Google richtte hij zich op innovatie-methoden en kreeg een voorliefde voor het Pretotyping-concept.

Hij heeft hierover veel geschreven en gesproken en geeft inzichten en tools aan startups en bestaande bedrijven waarmee ze sneller succcesvol worden.

Opbouw van de workshop

Tijdens een praktische workshop laat Hesam je de belangrijkste aspecten van pretotyping zien. Na afloop ga je naar huis met een methode om je eigen pretotypes te structureren en te testen

  1. Waarom pretotypen en hoe helpt dat mij?
    Een introductie tot pretotyping, het verzamelen van waardevolle data en voorbeelden en technieken die je kunt gebruiken.
  2. Probeer het zelf
    Ga aan de slag met een praktische oefening.
  3. Nabespreking en vragen
    Groepsdiscussie, nabespreking en vragenronde.

Tijden

16:00 tot 17:30

Kaartverkoop

Gratis, maar wel reserveren