Update uit de kruidentuin

Nieuws
image001

Het is weer oogsttijd in de kruidentuin van Het Scheepvaartmuseum! Het Greenteam plukte onder meer citroenmelisse en lavas om mee te experimenteren en te koken.

Op een van de voormalige parkeervakken van ParkxPark onderhoudt het Scheepvaartmuseum een mooie kruidentuin. En hoewel er een heleboel groeit, is de opbrengst uit de tuin niet genoeg om te gebruiken in dagelijkse gerechten die je in het museumcafé kan bestellen. Daarom zoekt de chef vaak naar gebruik in geconcentreerde vorm. Op die manier kan er in één keer een product gemaakt worden waar lang mee kan worden gekookt.
 
Afgelopen week is het Greenteam van het museum weer flink gaan plukken om twee verschillende dingen te maken. Het eerste is citroenmelisse. Dat wordt verwerkt tot citroenmelisse-olie, die hopelijk de citroenolie kan vervangen die nu wordt gebruikt in de keuken.
 
Het tweede onderdeel van de oogst is een experiment. De chefs willen van onder andere de lavas uit de kruidentuin een lokale en vegan versie maken van Worchestersauce. Het plan is om lavas, maar ook rabarber, laurier, zoethoutgras en citroentijm (allemaal uit eigen kruidentuin) te fermenteren. Als dat lukt kan het over een paar maanden gemengd met graanazijn en iets stroperigs om er een equivalent van Worchestersauce van te maken.