Nieuw op het terrein: The Great Bubble Barrier

Nieuws
DCIM100MEDIADJI_0011.JPG

Plastic vervuiling is een grote uitdaging. De Bubble Barrier wil plastic uit rivieren vissen en zorgen voor bewustwording rond dit probleem.

De Bubble Barrier is de eerste technologie die een bellenscherm gebruikt om plastic vervuiling in rivieren en kanalen te stoppen voordat het onze oceanen bereikt. Deze techniek houdt zoveel mogelijk plastic tegen met zo min mogelijk lucht, zodat er een vrije doorgang voor vissen blijft.

Plastic in ons water vormt een steeds groter probleem, ook voor het werk van het waterschap.

— Sander Mager, bestuurder bij Waterschap Amstel, Gooi en Vecht.

Plastic dat in Amsterdam wordt opgevangen, gaat uiteindelijk naar een recyclingcentrum. Een deel daarvan wordt ingezameld voor onderzoek onder leiding van de Plastic Soup Foundation om de exacte hoeveelheid, soort, merk en herkomst van de plastics te onderbouwen.

The Great Bubble Barrier wil in de haven van het Marineterrein experimenteren met bellenschermen en is een welkome aanvulling op de experimenten in het water. Ook het verzamelen van data waarmee straks stedelijke vraagstukken aangepakt gaan worden, past goed binnen het programma en de ambitie van het Marineterrein.

Per 1 december 2023 is The Great Bubble Barrier in de ruimte op de tweede verdieping van Gebouw 003C (Poortgebouw) getrokken.

We kijken uit naar een fijne samenwerking!