Praat mee over de toekomst van het Marineterrein

Nieuws
Bord-Marineterrein

De gemeente Amsterdam nodigt u uit om mee te denken.

Het Marineterrein transformeert van een gesloten, onbekend gebied naar een open, stedelijk deel van de stad waar innovatie hoog in het vaandel staat. In de toekomst wordt er geleerd, gewerkt en gewoond. Voor het opstellen van de nota van uitgangspunten voor de ontwikkelingen in het gebied wil de gemeente Amsterdam in december uitgebreid met de buurt in gesprek. 

Het vrijkomen van het Marineterrein is een buitenkans. In het druk gebruikte Amsterdamse centrum, waar iedere meter telt, komt bijna 13 hectare ruimte beschikbaar op een terrein met een unieke geschiedenis. Zo’n kans schept ook verplichtingen. Het Marineterrein moet straks een waardevolle toevoeging voor de stad zijn. Tegelijkertijd moeten de kwaliteiten die nu al zo belangrijk zijn, zoals het groen en de cultuurhistorische aspecten, behouden blijven. 

Informatiekrant
Op 27 november valt bij 20.000 huishoudens rondom het Marineterrein een informatiekrant van de gemeente op de mat. De krant staat bomvol informatie over wat er nu al gebeurt op het Marineterrein, wat de ideeën voor de toekomst zijn, wat er al vaststaat en over welke onderwerpen de omgeving mee kan praten.

Digitale buurtgesprekken
Buurtgenoten zijn deskundig als het gaat om hun eigen buurt. Daarom betrekt de gemeente u graag bij de nieuwe ontwikkelingen en nodigt u uit om in gesprek te gaan. In verband met de coronamaatregelen is het helaas niet mogelijk om die gesprekken op locatie te laten plaatsvinden. Daarom worden tien online buurtgesprekken georganiseerd met maximaal 15 deelnemers per gesprek. De buurtgesprekken vinden plaats tussen 7 en 18 december.

Meer info en aanmelden
Vanaf 27 november is de informatiekrant digitaal beschikbaar via amsterdam.nl/marineterrein en kunnen buurtbewoners zich hier aanmelden voor de buurtgesprekken. 

Mochten de buurtgesprekken al vol zitten, of bent u niet in de gelegenheid om op een van de verschillende data deel te nemen? Laat dan hier uw reactie achter. Reageren kan tot en met 18 december.

Klik hier voor meer informatie over de functie van Marineterrein Amsterdam als toekomstbestendig stadskwartier.