Nieuw op Marineterrein Amsterdam: NEMO De Studio

Nieuws
MTA_19_1024_NEMO de Studio

Vanaf 10 juli nemen NEMO en Next Nature Network je mee op voedselreis door de toekomst.

In juli 2019 opende NEMO De Studio in gebouw 027 haar deuren voor het publiek. De Studio biedt ruimte om programma’s te maken die een aanvulling vormen op het aanbod in het huidige science museum. NEMO zal daar samen met inhoudelijke partners en met het publiek – op de voor NEMO kenmerkende manier dus laagdrempelig en interactief – nieuwe tentoonstellingen en programma’s bedenken, testen en toepassen.

De komst van NEMO is een waardevolle toevoeging aan waar het op het Marineterrein allemaal om draait: innovatie. ‘Iedereen lijkt het erover eens dat oplossingen voor belangrijke vraagstukken in de wetenschap gevonden worden. Het is belangrijk dat burgers zelf kennis nemen van deze wetenschappelijke vraagstukken en technologische ontwikkelingen. Niet alleen om zich er een mening over te vormen, maar ook om actief bij te dragen aan oplossingen voor hun eigen leefomgeving’, aldus Michiel Buchel, directeur NEMO. ‘De Studio biedt ons de ruimte om op de NEMO-manier, begrijpelijk voor een brede doelgroep en interactief, samen met inhoudelijke partners jong en oud bij vraagstukken, ontwikkelingen en oplossingen te betrekken. Denk bijvoorbeeld aan de rol van wetenschap en technologie in een stedelijke omgeving en het Amsterdam Smart City-programma. Hiervoor ontwikkelt NEMO samen met wetenschappelijke partners programma’s om burgers te informeren en te betrekken.’

Pillen, poeders en plofinsecten
De eerste tentoonstelling had alles met de toekomst van voedsel te maken. Eten we straks hamburgers van kweekvlees? En kunnen we op basis van een DNA-profiel het ideale eten produceren? Aan de hand van deze en andere vragen nemen NEMO Science Museum en Marineterrein Amsterdam communitylid Next Nature Network je mee op een voedselreis door de toekomst met de tentoonstelling Voedsel van morgen.

Met een groeiende wereldbevolking moeten we goed nadenken over hoe we in de toekomst ons voedsel gaan verbouwen. Mogelijk zit al ons eten straks in één pil, of eten we plofinsecten in plaats van plofkippen. Zijn er in de toekomst nieuwe manieren van telen en kweken, waardoor groente en fruit altijd en overal kan groeien? Aan de hand van dierlijke, plantaardige en functionele voedselconcepten ontdekten bezoekers wat er in 2050 op hun bord kán liggen. Deze tentoonstelling is inmiddels ten einde, maar er wordt hard gewerkt aan een nieuwe.

Het interieur van NEMO De Studio tijdens de tentoonstelling Voedsel van morgen