Open Monumentendag

Nieuws
Nieuwsbrief_2014_archeologie2

Op zaterdag 12 en zondag 13 september kunt u zelf in de Archeologiewerkplaats aan de slag of deelnemen aan een gratis rondleiding.

Op zaterdag 12 en zondag 13 september kunt u zelf aan de slag in de Archeologiewerkplaats of deelnemen aan een gratis rondleiding over de Voorwerf.

Archeologiewerkplaats
Het thema van Open Monumentendag is dit jaar kunst en ambacht. Daarom staan de vrijwilligers van de Archeologiewerkplaats klaar om het publiek te begeleiden om zelf aan de slag te gaan met opgegraven biologisch materiaal. Ook is hier historische informatie te vinden over het Marineterrein, dat 360 jaar geleden is ontstaan als oorlogswerf van de Admiraliteit.

Rondleidingen

Vanuit de bezoekersruimte in de poort van het eeuwenoude poortgebouw starten om 11.00, 13.00 en 15.00 rondleidingen. Oud-marineman en rasverteller Hans Bartelsman geeft dan op zijn geheel eigen wijze rondleidingen over de Voorwerf. Een bezoekje aan de kamer waar Vincent van Gogh in 1877 verbleef, zal daarbij niet ontbreken. De rondleidingen worden op beide dagen gegeven, er kunnen maximaal 20 personen per keer mee. Vol = vol.

Publiek is tussen 10.00 en 17.00 uur welkom.