Ontdek het Marineterrein Amsterdam

Nieuws
MAT-1024_17_makerfestival

Wie wil weten wat er op het Marineterrein gebeurt en waar dat in de toekomst toe gaat leiden, is van harte welkom bij de open dagen op zaterdag 9 en zondag 10 september.

Wie wil weten wat er op het Marineterrein gebeurt en waar dat in de toekomst toe gaat leiden, is van harte welkom bij de open dagen op zaterdag 9 en zondag 10 september.

Sinds het openen van de oude poort in januari 2015, is het Marineterrein aan een nieuw leven begonnen. In fases komen steeds meer gebouwen beschikbaar voor hergebruik. Innovatieve huurders, activiteiten en projecten brengen nieuw elan op het terrein, dat zich ontwikkelt als een toekomstbestendig, flexibel stadskwartier.

Een voorproefje van de nieuwe toekomst

Het programma van de open dagen geeft een voorproefje van die nieuwe toekomst. Zo zijn er presentaties over de gebiedsontwikkeling, testlabs voor kinderen en excursies naar de verschillende projecten zoals het Smart Roof 2.0. Alle organisaties op het terrein doen hun deuren open met onder meer serious games, virtual reality-demo’s, workshops programmeren en talks over duurzame, lokale energienetwerken en blauw-groene daken. Bij het plein onder gebouw 027 organiseert het Amsterdam Maker Festival in samenwerking met Makerversity een grote hackathon waar allerlei pionierende makers bij elkaar komen om oplossingen te bedenken voor een duurzame samenleving. Ook de culturele instellingen in het Oosterdok haken aan, met een speciaal Oosterdok-bootje en eigen programma.

Bijzonder bier en muziek

Het weekend van de open dagen valt samen met het jaarlijkse TAB-festival van Homeland Brewery (8 t/m 10 september). Tientallen bijzondere brouwers uit binnen- en buitenland organiseren proeverijen met terrasjes, lekkere hapjes, muziek, bierlezingen en zelf-brouw-workshops.