Nieuwe toekomst voor gebouw 027E

Nieuws
Geb 027E nieuwe zuidgevel

Eind april zijn de eerste voorbereidingen getroffen voor de renovatie van gebouw 027E. Dit is een van de twee gebouwen ‘op pootjes’ die goed zichtbaar zijn vanaf de Prins Hendrikkade.

Eind april zijn de eerste voorbereidingen getroffen voor de renovatie van gebouw 027E. Dit is een van de twee gebouwen ‘op pootjes’ die goed zichtbaar zijn vanaf de Prins Hendrikkade.

Complex 027 staat op het militaire deel van het terrein en stamt uit begin jaren 60. Hier was de technische school van de Koninklijke Marine gevestigd; in de W-vleugel waren werktuigbouwkundige opleidingen en in de E-vleugel de elektrotechnische opleidingen. De E-vleugel (gebouw 027E) staat er al enige jaren gestript en dichtgetimmerd bij. De plannen die Defensie voor dit gebouw had, zijn ingetrokken toen een nieuwe toekomst voor het Marineterrein in beeld kwam.

Marineterrein vergaderlocatie Europese Unie

Nederland is in de eerste helft van 2016 voorzitter van de Europese Unie. Hiervoor wordt op het militaire deel van het Marineterrein een centrale vergaderlocatie ingericht. Naar aanleiding hiervan is besloten ook gebouw 027E op te knappen. Het project wordt geleid door Bureau Marineterrein Amsterdam. Het benodigde extra budget is bijeengebracht door het Rijksvastgoedbedrijf, het departement van Buitenlandse Zaken en de gemeente Amsterdam.

Ontwerp van Bureau SLA

Het ontwerp is van Bureau SLA uit Amsterdam en het werk wordt uitgevoerd door Prins Bouw B.V. uit ’t Harde. Er worden nieuwe leidingen gelegd, er komen extra vluchtroutes, een grotere entree en  een extra lift. Het gebouw krijgt nieuwe grote glasgevels en wordt technisch voorbereid op een zo breed mogelijke combinatie van gebruikers. Door de renovatie ziet het terrein er vanaf de Prins Hendrikkade een stuk prettiger uit. Over het toekomstige gebruik zal te zijner tijd meer worden gemeld.