Nieuwe projecten voor ParkxPark

Nieuws
The-Linen-Project-by-Guusje-Heesakkers

De afgelopen maanden zijn er drie nieuwe projecten geselecteerd voor de vrijgekomen kavels op ParkxPark. Hieronder een overzicht.

TEGELTAPIJT

Voor 2025 moeten er in Amsterdam 10.000 parkeerplaatsen verdwijnen en plaatsmaken voor groen, wandelgebieden en verblijfsruimte.

Tegeltapijt symboliseert deze ambitie en geeft hier vorm aan door het tegeltapijt van deze voormalige parkeerplek letterlijk op te rollen. Het spreekt tot de verbeelding, maakt vrolijk en laat direct zien wat de bedoeling is voor de rest van de stad.

‌Door: Chris Adriaan

GREEN CAR

In plaats van een auto te parkeren, planten we er een. Met de Green Car onderhouden we een levende en groeiende autosculptuur in het hart van Amsterdam, compleet met een compost-achterbak, stoelen, een ontmoetingsplaats en een kleurrijke tuin.

Door: AMS Institute, Bibi Bliekendaal, Open Embassy en Zuza Kurzawa

THE LINEN PROJECT

Op een van de kavels groeit 25m2 vlas. The Linen Project onderzoekt en heractiveert de economische levensvatbaarheid van kleinschalige lokale vlasteelt en linnenproductie in Nederland. Dit jaar nemen 850 mensen deel aan het project ‘1m2 vlas’, waarbij ze in hun eigen tuin een vierkante meter vlas verbouwen en uiteindelijk verwerken tot een servet. Wil je helpen met het onderhoud of de verwerking? Stuur een bericht naar guusje@craftscouncil.nl. Benieuwd naar de andere vierkante meters vlas en de vervolgstappen? Volg @_1m2vlas op Instagram of ontdek meer over vlas en linnen via thelinenproject.online en @_thelinenproject.

‌Door: ArtEZ MA Practice Held in Common en Crafts Council Nederland