Nieuw op het Marineterrein: Studio HER

Nieuws
Studio HER
Foto door Jitske Nap

Sinds kort huist Studio HER in gebouw 003 A. Studio HER is een geheel vrouwelijk en non-binair productiehuis en creatief collectief gericht op film, video en fotografie. Doelstelling is gelijkwaardige representatie achter de schermen - en vóór de lens.

Als productiehuis ontwikkelt Studio HER volwaardige campagnes van concept tot post-productie met een geheel vrouwelijk/non-binair productieteam. Daarnaast kunnen individuele makers worden ingezet bij producties van derden. Studio HER gaat dit jaar van start met de productie van eigen campagnes, met het doel om bij te dragen aan een betere wereld binnen de thema’s: diversiteit en gendergelijkheid, klimaat en duurzaamheid en kunst en cultuur.

Studio HER bestaat uit 25 makers die allemaal een unieke handtekening en specialisatie hebben. Studio HER bouwt aan een wereldwijde community van nu al meer dan 300 creatieven, die elkaar versterken door samen te werken en kennis te delen door middel van workshops en events.

Oprichtster Leandra Arjona-Jacobi vertelt: “Diverse perspectieven zijn essentieel bij het maken van beelden en verhalen, omdat we sterk worden beïnvloed en gevormd door onze media. Door hier bewuste keuzes in te maken zorgen we voor meer openheid, nieuwsgierigheid en een breder kennisveld voor iedereen. En terwijl we onze missie volgen, willen we ook vooral vette dingen maken en mooie samenwerkingen aangaan. Want impact maken we samen.’’

Bureau Marineterrein maakte in 2023 al kennis met Studio HER, tijdens de productie van vijf korte video’s over het Marineterrein. De voice-over in de filmpjes is van onze vaste verhalenverteller Chiquita Odjo-Seymonson.

Studio HER draagt met haar activiteiten bij aan de missie van het Marineterrein om het testgebied, en het geheel van het collectief, in te zetten voor sociaal-maatschappelijke vraagstukken. Het continu blijven leren en het willen innoveren van een industrie past ook goed binnen het programma en de ambitie van het Marineterrein. We zien beiden uit naar een goede samenwerking.

Ander werk van Studio HER

Down The Rabbit Hole 2023 | Rabbits in Motion (18.26 min film)

KNVB | Final League NIKKI X ESMEE