Marineterrein even dicht voor Sinterklaasintocht

Nieuws
MTA_17_1620_sinterklaas
op een paart

Vanwege de Sinterklaasoptocht, die start vanaf het Marineterrein, is het terrein op zondagochtend 19 november een aantal uur dicht voor publiek.

Sinterklaas komt dit jaar op zondag 19 november aan in Amsterdam. Na een tocht over de Amstel, komt de stoomboot van Sint rond 11.30 uur aan bij Het Scheepvaartmuseum. Wat later zal Sint vanaf het Marineterrein op zijn paard stappen en starten aan de grote optocht door de stad, richting de Dam.

Let op: het Marineterrein is vanwege de voorbereidingen van de sinterklaasoptocht op zondagochtend 19 november tussen 7.00 en 13.00 uur niet toegankelijk voor publiek, met uitzondering van gasten van Pension Homeland en de community van het Marineterrein.

De sinterklaasintocht is met 1200 vrijwilligers en 350.000 bezoekers een van de grootste evenementen van Amsterdam. Dit jaar wordt de intocht voor de 79ste keer georganiseerd. Het evenement gaat met zijn tijd mee. Daarom heeft Zwarte Piet inmiddels plaatsgemaakt voor schoorsteenpiet. Piet is niet langer zwart als roet, maar zwart van roet; omdat hij door de schoorsteen komt.

Meer info zie de website van Sint in Amsterdam