Maandelijkse rondleidingen

Nieuws
21.03.15 MT Opendag-0145 (1)

Wilt u mee op ontdekkingsreis over de Voorwerf? Iedere tweede woensdag van de maan geeft rasverteller en oud-Marineman Hans Bartelsman een rondleiding. Eerstvolgende keer: 9 september, om 13:00 uur.

Wilt u mee op ontdekkingsreis over de Voorwerf? Rasverteller en oud-Marineman Hans Bartelsman geeft iedere tweede woensdag van de maand een rondleiding.

Hans Bartelsman was tot voor kort plaatsvervangend commandant van het Marine Etablissement Amsterdam. Na bijna 39 dienstjaren bij de Marine kreeg hij begin dit jaar functioneel leeftijdsontslag. Hans Bartelsman kan als geen ander verhalen vertellen over de maritieme historie van het terrein. Die begon in 1655 en eindigt bij 2015: het begin van de transformatie van het terrein als nieuw, openbaar Amsterdams stadskwartier.

Tijdens de rondleiding worden diverse gebouwen bezocht, waaronder de plek waar Vincent van Gogh in 1877 een jaar verbleef, vlak voor hij aan het schilderen sloeg. De rondleidingen vinden elke tweede woensdag van de maand plaats.

Tijdstip: van 13.00 – 14.00 uur (met mogelijke uitloop tot 14.30 uur)
Data: 8 juli, 12 augustus, 9 september, 14 oktober en 11 november 2015
Locatie: start in het bezoekerscentrum direct links in de groene poort van De Voorwerf
Kosten: € 12,50 p.p.
Aanmelden via: hans@bartelsman-maritiem.nl, o.v.v. datum, naam en aantal personen. Uw reservering is pas definitief na overmaking van het bedrag. Er kunnen in totaal maximaal 20 personen mee.

Groepen
Wilt u een keer met een gezelschap een privérondleiding? Hans Bartelsman geeft ook rondleidingen voor groepen. Meer info via http://bartelsman-maritiem.nl.