Grote belangstelling voor Techniek Experience Day

Nieuws
MTA_17_1024_Teday

Jongeren schrijven zich massaal in voor TEday op 13 maart op het Marineterrein Amsterdam

Techniek Experience Day 2017 (TEday) is opgezet om leerlingen te inspireren voor een keuze in de techniek, technologie, ICT of media. Dit jaar vindt TEday plaats op maandag 13 maart op het Marineterrein in Amsterdam. Naast diensten van Defensie zijn hier start-ups en creatieve techbedrijven gevestigd die ook deelnemen aan het programma.

Op middelbare scholen is er veel belangstelling voor TEday. In totaal doen 14 scholen mee en zo’n 1.200 leerlingen. Daarmee zijn alle programmaonderdelen vol. Wie zich nog wil aanmelden komt op een wachtlijst te staan.

Uniek programma

TEday biedt een prikkelend en innovatief programma, met workshops en demo’s op het gebied van aquaponics, waterstof raceauto’s, logistiek, vliegtuigtechniek, 3D printing en design, programmeren, robotica, virtual reality en nog veel meer. Leerlingen kiezen zelf uit de verschillende onderdelen op het gebied van techniek, technologie, ICT of media.

Deelnemende partijen

Techniek Experience Day wordt aangeboden door het MBO College Noord en het MBO College Westpoort, onderdeel van het ROC van Amsterdam. Het evenement is tot stand gekomen in samenwerking met Bureau Marineterrein en Defensie, IJsfontein, VR Base, Mediamatic en Makerversity.

Meer informatie is te vinden op: http://www.rocva.nl/teday