Fototentoonstelling in de Commandantswoning

Nieuws
H2o HUMANS 2pdf

Fotograaf Koos Breukel heeft een expositie samengesteld met als thema de mens en het water. H2OHumans is open voor publiek op zondag 17 mei en in het Pinksterweekend van 23 t/m 25 mei.

Fotograaf Koos Breukel heeft een expositie samengesteld met als thema de mens en het water. H2OHumans is vanaf zondag 17 mei tot zondag 28 juni in de weekenden open voor publiek.

Koos Breukels portrettenboek ME WE is genomineerd voor de Kees Scherer Prijs (Beste Fotoboek 2013/2014). Ter gelegenheid van deze nominatie organiseert Dutch National Portrait Gallery op het Marineterrein een tentoonstelling over de mens en het water.

In de Commandantswoning – omgeven door water – zijn naast foto’s van Breukel portretten te zien van Paul Kooiker, Rineke Dijkstra, Roy Villevoye, Otto Snoek, Benno Schlicht, Ingar Krauss, Marijn de Jong, Henk Wildschut, Stephan Vanfleteren, Céline van Balen, Harold Strak, Cor Jaring, Esther Kroon, Aysel Bodur, Sander Troelstra  en Johan van der Keuken. De werken zijn onder meer afkomstig van de Botland Collection, Willem van Zoetendaal en Tanya Rumpff.

Koos Breukel maakte eerder in samenwerking met Das Magazin en Bureau Marineterrein een serie portretten van marinemensen en schrijvers voor de publicatie ‘Het Land binnen de Muren’. Vijf schrijvers schreven naar aanleiding van ontmoetingen met marinemensen een fictief verhaal. Deze verhalen vormen tezamen een literair onderzoek naar de ziel van het Marineterrein, aan de vooravond van de transformatie van deze bijzondere plek in de stad. Een aantal van de betreffende portretten zijn tijdens H2OHumans tentoongesteld.

Toegankelijkheid

De tentoonstelling is voor het publiek toegankelijk op zondag 17 mei en daarna elk heel weekend tot en met zondag 28 juni. Openingstijden: van 12.00 tot 17.00 uur.

Vanwege de kleinschaligheid van de ruimte kunnen er geen grote aantallen bezoekers tegelijk naar binnen. In de Commandantswoning zijn geen voorzieningen voor minder validen.

Commandantswoning
De Commandantswoning is een van de vier gebouwen die vrij zijn gekomen na het vertrek van Defensie uit de Voorwerf. De ontvangstzaal van de woning wordt de komende maanden heringericht. De ruimte is vanaf medio augustus 2015 beschikbaar voor bijzondere zakelijke en culturele bijeenkomsten. De Commandantswoning is voor het eerst publiek toegankelijk tijdens de expositie H20Humans.

Dutch National Portrait Gallery

Dutch National Portrait Gallery is een nieuw initiatief dat door middel van portretkunst een bijdrage wil leveren aan de waardering voor en het begrip van de mens. Portretten gaan immers over mensen. Door naar portretten te kijken, leren we iets over de geportretteerde en de maker, maar ook over onszelf en de samenleving. Dutch National Portrait Gallery wil een afspiegeling zijn van de samenleving en tegelijkertijd de bezoeker een spiegel voorhouden; wie zijn wij, wie is de ander, wie ben ik?