Feestelijk flaneren over het dak van de Schietbaan

Nieuws
DSCF5928-2

De verbouwing van de Schietbaan met gebruikte bouwmaterialen is klaar. Met hout uit Friesland, staal uit Brabant en beton uit Zaandam is er een brug getimmerd, een tribune voor het plein neergezet, een bakkersloket gemaakt en ruimte voor kunst en cultuur gecreëerd.

Op 12 oktober is de Schietbaan geopend met een flanerend feest. Speeches, muziek, drankjes, hapjes, een boswandeling over het dak van de Schietbaan én een grote opkomst zorgden voor een fijne start voor deze hernieuwde plek op het Marineterrein.

Boj van den Berg, pionierend planoloog en drijvende kracht achter de verbouwing, hoopt dat mensen het plein en de Schietbaan nu gaan herontdekken en dit stukje Marineterrein op een andere manier gaan gebruiken.

Op basis daarvan gaat de ontwikkeling weer verder, zegt Boj. “Eigenlijk is het nooit klaar. Met studenten van Reinwardt hebben we dit jaar de kaders voor toekomstige programmering van de schietbaan uitgewerkt. En meteen getest in juni met een event waar drie kunstacademies samenwerkten in een voorstelling ‘Doorschieten’ met dans, kunst en muziek.”.

Binnenkort wordt de programmering van dit vernieuwde, spannende stuk Marineterrein bekend gemaakt. Hou de agenda dus in de gaten!