Coronamaatregelen Marineterrein Amsterdam

Nieuws
IMG-20200731-WA0006

De Voorwerf is op warme dagen voor een beperkt aantal mensen toegankelijk.

Op warme dagen is Marineterrein Amsterdam voor buurtbewoners een geliefde plek om te ontspannen en af te koelen. Omdat gezondheid en veiligheid vooropstaan, worden er op warme dagen een aantal maatregelen genomen. 

Om te zorgen dat het altijd mogelijk is 1,5 meter afstand te bewaren, kan een beperkt aantal mensen gelijktijdig op de Voorwerf van het terrein aanwezig zijn. Het grasveld op de Voorwerf wordt daarom afgezet om het aantal bezoekers te kunnen controleren. Daarnaast is enkel de hoofdingang van het Marineterrein open, de kleine poort is dicht.

Wil je elders op het Marineterrein zijn, bijvoorbeeld bij Brouwerij Homeland, Clubhouse, Kanteen25 of Scheepskameel? Ook dan kan je alleen de grote poort gebruiken.

De boardwalk is tijdelijk geen doorgaande route meer. Ook dit is gedaan om zicht te houden op het aantal bezoekers. Een gedeelte van de boardwalk is nog wel open voor recreatie.

Er staan hosts bij de ingang van het Marineterrein om alles in goede banen te leiden. Volg voor ieders veiligheid altijd de regels en de instructies van deze hosts op. Handhavers van de gemeente Amsterdam zullen het hele terrein leegruimen wanneer mensen zich niet aan de anderhalvemetermaatregel houden.

Alles op een rijtje:

  • De Voorwerf is op warme dagen voor een beperkt aantal mensen toegankelijk.
  • De hoofdingang van het Marineterrein is open, de kleine poort is dicht.
  • De boardwalk is tijdelijk geen doorgaande route meer.
  • Twee hosts bij de ingang leiden de toestroom van bezoekers in goede banen.

Deze maatregelen worden genomen zodat bezoekers op een veilige en verantwoorde manier van het Marineterrein kunnen blijven genieten. De maatregelen zijn van kracht op dagen dat het warmer is dan 20 graden.

Wanneer op 1 juni de horeca op het Marineterrein weer open gaat volgen aanvullende maatregelen. De horecagelegenheden op het terrein bieden inmiddels al verschillende bezorg- en afhaalopties aan.