Betere bezoekersspreiding tijdens pinksterweekend

Nieuws
Cirkels-voorwerf

Vorige week zochten veel mensen voor verkoeling Marineterrein Amsterdam op. Doordat er door bezoekers onvoldoende afstand werd gehouden, moest het terrein op last van de politie ontruimd worden. Om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen, willen we het vanaf nu anders doen.

Met ook deze week weer een aantal zonnige dagen voor de deur, gaan we op zoek naar nieuwe manieren om onveilige situaties te voorkomen. Enkel controle aan de poort heeft namelijk niet veel zin, als bezoekers hetzelfde stukje Marineterrein opzoeken en te dicht op elkaar komen te zitten. Daarom zijn we op zoek naar manieren om de bezoekers beter te spreiden. 

We gaan allereerst een test doen met cirkels in het gras van de Voorwerf. Deze cirkels zijn door robots in het gras getrokken, en geven precies aan wat een veilige afstand tussen bezoekers is. Kom je naar het Marineterrein? Ga dan in zo’n cirkel liggen en houd je aan de onderlinge afstand. In elke cirkel is plek voor twee personen. Met deze test willen we zorgen dat het terrein een veilige plek is en blijft om af te koelen en te ontspannen. Maar dat lukt alleen als we het samen doen.

In aanvulling op de cirkels komen er bij de hoofdingang en bij de Commandantsbrug matrixborden te staan die de actuele situatie op het Marineterrein aangeven. Deze borden zullen de voortgang van de test tonen, en waarschuwen mocht het toch niet goed gaan. 

In de komende weken zullen we met alle betrokken instanties actief blijven monitoren op drukte, en met nieuwe oplossingen komen om een bezoek aan het Marineterrein voor iedereen prettig en veilig te houden.