Schietbaan

Collectief
Schietbaan_verbouwing_fase1+2-08
Render_schietbaan_marineterrein
022

Kunst, cultuur en broodjes

De Schietbaan ligt midden in de stad aan het water en heeft een indrukwekkend uitzicht op NEMO en het Oosterdok. Om dit unieke deel van het Marineterrein meer te betrekken bij de rest, krijgt het een nieuwe functie en een ander uiterlijk. Daardoor verandert deze plek van een donkere uithoek in een actief en sociaal onderdeel van het Marineterrein.

Veel van wat er op het terrein gebeurt, is tijdelijk. Daarom kijken we goed naar circulaire oplossingen met hergebruik van materialen. Zo leren we hoe we ook gebouwen met een kortere levensduur op een duurzame manier kunnen verbouwen.

De Schietbaan staat op een plek in beweging. Mensen sporten en zwemmen hier en er wordt getest en geëxperimenteerd. De nieuwe constructie is ontworpen als een sculptuur die deze beweging benadrukt. Zo geeft de trap niet alleen toegang tot de daktuin van de Schietbaan, maar is ook meteen een tribune. Bij voorstellingen, tentoonstellingen of een prachtige zonsondergang ontstaat zo een intieme plek om van kunst, cultuur en het uitzicht te genieten. Beneden komt een broodbakker, met ruimte voor een klein terras.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het interieur en de trap over de schietbaan heen. De officiële opening van de getransformeerde Schietbaan is half oktober.

Wil je meer weten over de Schietbaan? Lees dan hier verder.

Meer over Schietbaan

  1. Kometen Brood Loket

    Kometenbrood heeft een broodloket geopend op het Marineterrein in de voormalige schietbaan. Een verlengde van de bakkerij in Noord.

    Collectief
  2. Staged Experience

    Een project van de Immersive Media opleiding aan de Nederlandse Filmacademie, speciaal gemaakt voor de Schietbaan.

    Agenda