Zomersessie bij IJsfontein - de risico's en het nut van gamen

Agenda

In deze zomersessie brengt IJsfontein de twee kanten van gamen bij elkaar: we gaan in gesprek met gamedesigners, gameonderzoekers, en gamers zelf over de onderliggende mechanismen die games zo leuk – maar ook riskant kunnen maken.

Samen met Trimbos organiseert we op 28 augustus een zomersessie over risico’s en nut van computerspellen en de zoektocht naar een evenwichtige kijk op de risico’s en kansen van gamegedrag.

 

Games zijn slecht of games zijn goed: in het gesprek over gamen raken de gemoederen snel verhit. Zowel in de media als binnen het gezin, maar ook onder hulpverleners en wetenschappers. Duidelijk is dat er zeer positieve kanten aan gamen zitten: als hobby, of zelfs als therapie voor mentale of lichamelijke problemen.

Eveneens duidelijk is dat er reële risico’s aan games en hun ontwerp verbonden zijn: in sommige instellingen voor verslavingszorg is gamen bij jongeren het tweede probleem (na cannabis).

In deze zomersessie brengen we de twee kanten bij elkaar: we gaan in gesprek met gamedesigners, gameonderzoekers, en gamers zelf over de onderliggende mechanismen die games zo leuk – maar ook riskant kunnen maken. Wat is nu een ethisch verantwoord ontworpen spel en wat is dat niet?

Een aanrader voor zorgprofessionals in de geestelijke en lichamelijke gezondheidszorg, docenten, en ouders met bijzondere interesse in games & gameproblematiek

 

Voor meer informatie en inschrijven, zie de website van IJsfontein