Dit voorjaar start op Marineterrein Amsterdam het Young Innovators Programme. Dit programma, speciaal voor kinderen uit de buurt, biedt kinderen de kans op het Marineterrein hun talenten te ontwikkelen en het ondernemerschap te ontdekken. 

Het Young Innovators Programme biedt kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar de mogelijkheid om hun eigen talent en ondernemerschap te ontdekken door middel van spannende naschoolse activiteiten bij inspirerende organisaties. Zo gaan ze experimenteren in Maakplaats 021 van de OBA, de Mediajungle ontdekken met Cinekid, in de leer bij codeerschool Codam en sporten met Boksschool Bijlmerbajes. 

INSCHRIJVEN (van vrijdag 7 februari t/m zondag 16 februari 2020) via deze link

Dit voorjaar starten de volgende workshops:

OBA Maakplaats 021 – Maandag 2, 9, 16 en 23 maart 2020 (4 keer)
OBA Maakplaats 021 is een netwerk van makerspaces in verschillende vestigingen van de Openbare Bibliotheek waar kinderen uit de buurt hun creativiteit en digitale vaardigheden kunnen ontwikkelen. Ben jij een uitvinder, robotbouwer of ontwerper óf wil je dat misschien worden? Zou je alles willen leren over 3D-printen, lasersnijden of coderen met een Micro:bit? Doe dan mee met deze workshopserie.

Boksschool Bijlmerbajes – Woensdag 8, 15 en 22 april, 13, 20 en 27 mei en 3 en 10 juni 2020 (8 keer)
Bij Boksschool Bijlmerbajes geloven we in de kracht van sport, als een middel om jezelf te uiten maar ook om je letterlijk en figuurlijk sterker te maken. Daar gaan we mee aan de slag! We gaan nieuwe vaardigheden ontwikkelen, onszelf sterker maken en lekker buiten sporten op het Marineterrein. Iedereen is welkom!

Codam – Donderdag: 2, 9, 16 en 23 april 2020 (4 keer)
Ben je creatief? Hou je van problemen oplossen? En samenwerken? Misschien heb je er nog niet aan gedacht maar dan is programmeren echt iets voor jou. Samen met studenten van Codam, de leukste en beste codeerschool ter wereld, ga je een echte escaperoom ontwerpen. Je hoeft niet handig te zijn met computers. Doe gewoon mee en ontdek de eindeloze mogelijkheden van coderen.

Cinekid – Vrijdag: 15 en 29 mei en 5 en 12 juni 2020 (4 keer)
Hou je van film, animatie en nieuwe media? Bij Cinekid, dat op het Marineterrein gehuisvest is, ga je elke week aan de slag met een andere workshop. De ene keer maak je een filmpje met het green screen, de andere keer creëer je jouw eigen animatie of neem je een kijkje in de online wereld van de Mediajungle. Speel, ontdek en leer alles over (nieuwe) media.

Over het Young Innovators Programme

Het Young Innovators Programme is ontstaan om een antwoord te bieden aan allerlei sociale vraagstukken. Want hoe kunnen we als samenleving scholen en kinderen helpen in tijden van lerarentekorten, groeiende ongelijkheid en verregaande digitalisering? Via het Young Innovators Programme worden taken van scholen verlicht en kunnen kinderen buiten school kennismaken met nieuwe technologieën en leren ze ook zichzelf en de wereld om hen heen beter kennen.