Op 15 april 2019 organiseert Nemo Science Museum voor de zevende keer de Vakconferentie Wetenschapscommunicatie. Het thema van de Vakconferentie Wetenschapscommunicatie 2019 is ‘Cocreatie in wetenschapscommunicatie’.

Wetenschap en wetenschapscommunicatie zijn teamwork, waarbij we samenwerken over grenzen heen. Van disciplines, afdelingen en organisaties, maar ook in toenemende mate met eindgebruikers, bezoekers, lezers en kijkers. In het meest ideale geval levert dat prachtige verhalen in een originele vorm, passend bij het gekozen publiek, met allemaal tevreden cocreatoren. Maar gaat dat cocreëeren niet ten koste van belangrijke waarden als ‘heldere boodschap’ en ‘duidelijke afzender’? Is het niet enorm gehypet gedoe?

Daarover willen we het hebben tijdens de zevende editie van de Vakconferentie Wetenschapscommunicatie op 15 april 2019. Het decor van deze Vakconferentie is het Marineterrein in Amsterdam, broedplaats van innovatie en technologievernieuwing en de plek waar NEMO Science Museum in 2019 De Studio vestigt – waar cocreatie van wetenschapscommunicatie een belangrijk thema zal zijn.

We maken er graag een leerzame en plezierige dag van, samen met jullie: een paar honderd professionals uit de breedte van de wetenschapscommunicatie. Of je nu wetenschapsvoorlichter, -journalist, programmamaker, onderzoeker of beleidsmaker bent; als communiceren over wetenschap jouw vak is, zijn wij er voor jou.

Locatie: De Studio van Nemo Science Museum in Gebouw 027

Meer info? Klik hier.