'Umwelt' expositie - AHK

Agenda
Scherm­afbeelding 2024-05-22 om 06.57.07
, , ,
Diverse locaties

Expositie door AHK-studenten van de verschillende academies in de voormalige schietbaan!

Wat zie je? Wat hoor en wat voel je? Studenten van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten uit verschillende disciplines hebben elkaar gevonden in het thema ‘Umwelt’, een concept dat grip probeert te krijgen op de bijna oneindige zintuiglijke belevingswereld van dieren. Hoe kunnen wij, menselijke dieren, neerdalen in ons eigen lichaam door te spelen met de zintuigen die wij rijk zijn? En van de zintuigen die wij niet kennen, maar andere dieren wel?

De expositie is tot stand gekomen vanuit Reinwardt Curates Schietbaan, een extra-curriculair project vanuit de bachelor Cultureel Erfgoed van de Reinwardt Academie (AHK). De erfgoedstudenten nemen de rol van curator op zich: van theorie naar praktijk waar zij leren wat er allemaal komt kijken bij het opzetten van een tentoonstelling. Zij zijn de samenwerking aangegaan met studenten van twee verschillende opleidingen en een externe kunstenaar om de expositie te maken. Op deze manier leren zij buiten de studie om op een interdisciplinaire manier te werken.

De tentoonstelling vindt plaats in de voormalige schietbaan op het marineterrein. Het marineterrein, waar verschillende werkplaatsen van de AHK zijn gevestigd, is daarom een fijne plaats voor hen om te werken, met de schietbaan als verbindende functie. De schietbaan is een plek die volgens de studenten bij uitstek een ruimte is om te spelen met verschillende kunstuitingen. Een plek waar experiment, ontwikkeling, onderzoek en kunst elkaar ontmoeten.

Tijden

07/06: 18:00 – 21:00/ feestelijke opening inloop om 17.30
08/06: 12:00 – 20:00
09/06: 14:00 – 17:00
13/06: 17:00 – 21:00

Toegang is gratis.