Online | Thomas Rau: Coronacrisis circulaire ramp of ‘blessing in disguise’?

Agenda

Amsterdam Economic Board, communitylid van Marineterrein Amsterdam, organiseert wekelijks in samenwerking met de gemeente Amsterdam en Metropoolregio Amsterdam een webinar over de impact van het coronavirus.

Amsterdam Economic Board, communitylid van Marineterrein Amsterdam, organiseert wekelijks in samenwerking met de gemeente Amsterdam en Metropoolregio Amsterdam een webinar over de impact van het coronavirus.

Thomas Rau (RAU) gaat in 2 juni in op de kansen die een circulaire economie biedt in de Metropool Amsterdam.

Heeft het gebruik van wegwerpplastic een boost gekregen? Is het mogelijk om je anderhalvemeterkantoor in te richten op een duurzame manier? Is de coronacrisis een circulaire ramp of een ‘blessing in disguise’? Nu de samenleving langzaam weer opstart, moeten en kunnen organisaties zaken anders aanpakken. Al jaren pleit Thomas Rau voor ingrijpende stappen om van duurzaamheid te komen tot levensvatbaarheid. Een circulaire samenleving vraagt om te doen wat in de toekomst nodig is en niet wat er nu haalbaar is. Wie hebben we daarvoor nodig? Welke data hebben we daarvoor nodig? En welke keuzes horen daarbij?

Kijk mee op dinsdag 2 juni van 16:30-17:30 uur

Gebruik de app van Zoom of ga naar de website https://zoom.us en voer de volgende ‘Meeting ID’ in: 842 – 8008 – 9765.


Over Thomas Rau

Thomas Rau, oprichter van architectenbureau RAU, was architect van het jaar in 2013 en is al jaren een toonaangevend denker en doener op het gebied van de circulaire economie. In 2013 verscheen zijn boek Material Matters. Hij is oprichter van Madaster (een materialen-kadaster) en bedenker van het materialenpaspoort. Hij staat al enkele jaren in de top 10 van de Trouw Duurzame top 100.


MRA University

MRA University biedt elke dinsdag van 16:30-17:30 uur online en interactieve colleges van wetenschappers en belangrijke denkers aan beleidsmakers, ondernemers, onderzoekers en bestuurders van bedrijven en overheden om beter te kunnen begrijpen wat de impact is van de coronacrisis op de regio Amsterdam en hoe we daarop kunnen reageren.

De reeks webinars van MRA University richt zich op de gevolgen van de coronacrisis die cruciaal zijn voor de Metropoolregio Amsterdam. Het gaat daarbij om onderwerpen die hun urgentie tijdens en na de coronacrisis zullen behouden zoals arbeidsmarkt, bouwen en wonen, mobiliteit, circulaire economie en energietransitie. MRA University wordt georganiseerd door de Metropoolregio Amsterdam in samenwerking met de Amsterdam Economic Board en de gemeente Amsterdam.