Ruilwinkel en Reparatie Café in Studio de Kat

Agenda
Scherm_afbeelding 2024-02-08 om 14.48.43
003D
woensdag 17 t/m zondag 21 april

Kom van 17, 18, 19 en 21 april langs in Studio de Kat en doe mee aan een gratis workshop, deel je repareertalenten of ruil mooie kleding die je niet meer draagt voor iets nieuws. De koffie staat klaar!

Kledingruilwinkel

17, 18, 19 en 21 april, 13.00 – 18.00 uur

In de kledingruilwinkel ben je welkom om je oude kleding in te leveren of een nieuwe outfit uit te zoeken. Veel tweedehands kleding is voor een ander nog heel goed bruikbaar en ruilen is ook nog eens beter voor de wereld. Zorg er wel voor dat de kleding schoon en onbeschadigd is. Alleen even komen kijken mag ook.

kledingreparatie en Upcyling

Woensdag 17 april, 13.00 – 17.00 uur

Tijdens de kledinginloop leer je hoe je samen met een kleermaker je kapotte kleding kan repareren of nog mooier kan maken (upcyclen). Er zijn verschillende materialen aanwezig, zoals naaimachines, borduursetjes en naald en draad. Wil je leren hoe je je kleding zelf kan repareren? Neem dan je kapotte kleding mee, of een item waarop je ben uitgekeken en loop binnen. Je hoeft geen plek te reserveren.

De kledinginloop wordt gerund door gedreven modestudenten van het ROC van Amsterdam en Flevoland en de Naaiclub van de Oostelijke eilanden.

Repareer je oude apparaten

Donderdag 18 april, 14.00 – 17.30 uur

Van een kapotte melkschuimer to een platenspeler die niet meer draait. In het Reparatie café leer je hoe je deze apparaten weer aan de praat krijgt. Dus loop binnen en leer van ervaren reparateurs hoe je te werk gaat. Je hoeft geen plek te reserveren.

Het repair cafe is in samenwerking met Dock en bewoners van de Oostelijke Eilanden.

Repareer je fiets

Vrijdag 19 april, 10.00 – 13.00 uur

Leer je fiets onderhouden en repareren met UvA Bike kitchen en ROCvAF fietstechnicus-studenten in de doe-het-zelfwerkplaats in Studio de Kat. Alle apparatuur is aanwezig om je eigen fiets te repareren en er is begeleiding om je te helpen waar nodig. Je hoeft geen plek te reserveren.

 

De ruilwinkel en het repareercafé zijn een pop-up in Studio de Kat

Studio de Kat is een nieuwe ruimte in de kleine poort waar het Marineterrein Collectief, de buurt en organisaties uit de omgeving gebruik van mogen maken om te werken aan nieuwe ideeën over slim gebruik van ruimte, circulariteit en het delen van spullen en diensten.

Heb jij ook een goed idee voor Studio de Kat? Mail naar kattenluikje@marineterrein.nl

 

 

Kaartverkoop

Je hoeft geen plek te reserveren, de deur staat open.