Slow How – Ruimtelijk onthaasten

Agenda
Banner-website-Slow-How-def
vrijdag 3 november t/m zondag 17 maart

Deze unieke expositie biedt een frisse kijk op gebiedsontwikkeling. Het laat zien dat 'de tijd nemen' in een wereld waar snelheid en budget vaak de boventoon voeren, belangrijk is.

Aan de hand van vier gebieden – Ruigoord, Kop van Java, Marineterrein en Holendrecht – worden de mogelijkheden van het langzamer ontwikkelen van stedelijke ruimtes getoond. Dit kan leiden tot culturele en ruimtelijke innovatie, hergebruik van materialen, sterkere sociale verbindingen, meer rustplekken en betere ecologie.

Slow How duikt in het verleden, heden en de toekomst van de vier gebieden. In foto’s, video’s, historische documenten, stedenbouwkundige plannen, bijzondere kaarten en tijdlijnen verken je de alternatieve waarden die per gebied zo kenmerkend zijn.

De tentoonstelling toont ook vertraagde gebiedsontwikkeling door de tijd heen: Ruigoord vierde in 2023 haar 50-jarig jubileum, Kop van Java is sinds 25 jaar ‘bewust’ leeg, Marineterrein wordt sinds 10 jaar op alternatieve wijze ontwikkeld en de stadsvernieuwing in Holendrecht staat sinds 2020 op de politieke agenda.

Tijden

dinsdag t/m zondag - 13.00 tot 17.00 uur

Kaartverkoop

Locatie
Arcam, Prins Hendrikkade 600

Toegangsprijzen
Volwassenen: € 4,00
Studenten: € 2,00
Stadspashouders Groene stip: gratis
Entree 0-18 jaar: € 0,00
Entree begeleider bezoeker met beperking: € 0,00
Entree met I Amsterdam City Card: €0,00