Codam maakt gebruik van een unieke selectietest: de ‘Selection Piscine’. Het woord ‘piscine’ betekent zwembad in het Frans. We willen daarmee zeggen dat iedereen simpelweg in het water moet springen om zo spelenderwijs te leren ‘zwemmen’. Tijdens de ‘Piscine’ word je met de andere studenten ondergedompeld in de wereld van coding en leer je samen op een ontspannen manier programmeren.

De ‘Piscine’ is een training- en selectieperiode van vier weken. Je hoeft geen enkele eerdere ervaring of opleiding te hebben, maar het is wel handig als je met een muis kunt omgaan en weet wat een webbrowser is. Elke dag ontdek je nieuwe dingen en doe je specifieke kennis op die je uiteindelijk in staat stellen een opdracht op te lossen.

Deelname aan een ‘Piscine’ is een veeleisende maar onvergetelijke ervaring. Je zult nieuwe vrienden maken met wie je samen optrekt. De ‘Piscine’ is gericht op samenwerking en interactie met medestudenten zodat je je gezamenlijk kunt ontwikkelen. In plaats van instructies van de staf, word je uitgedaagd om door samenwerking met je medestudenten zelf opdrachten op te lossen met de middelen die voorhanden zijn.

Samenwerking en de omgang met anderen zijn cruciale factoren tijdens de ‘Piscine’ en ook tijdens de rest van de opleiding. De ‘Piscine’ is geen wedstrijd en er is geen beperking in het aantal beschikbare opleidingsplaatsen. De enige consequentie van een goede samenwerking en hulp van en aan je medestudenten is dus dat je vrienden ook worden toegelaten!

Drie keer per jaar worden er ‘Piscines’ georganiseerd. Ze zijn allemaal hetzelfde en alle geselecteerde studenten zullen na afloop van de laatste sessie tegelijkertijd aan de opleiding beginnen. Na deelname aan een ‘Piscine’ weet je zeker of Codam iets voor je is of niet. Je studiekeuze is een van de belangrijkste beslissingen van je leven en door middel van de ‘Piscine’ kun je een weloverwogen keuze maken.

De ‘Selection Piscine’ is een fulltime bezigheid voor een periode van vier weken. Het is dus belangrijk dat je goed kijkt naar je beschikbaarheid voor je een sessie boekt! Codam is 24 uur per dag open en staat volledig tot je beschikking gedurende deze periode, dus maak er het beste van!

https://www.codam.nl/piscine.html