Na een dakloos bestaan van ruim 30 jaar gaat het nu beter dan ooit met Hilmano van Velzen, ofwel de De Dakloze Dichter. Hij heeft een vriendin, werkt aan een dichtbundel en host aanstaande vrijdag zijn eerste eigen poezië-event. In de voormalige Schietbaan op het Marineterrein in Amsterdam komen onder leiding van De Dakloze Dichter diverse muzikanten en dichters samen. Het poëzie-event duurt van 19u tot 22u en de toegang bedraagt €10,- (+eventbrite toeslag). De opbrengsten dienen ter onderhoudsvoorziening van De Dakloze Dichter en alle aanwezigen krijgen een geplastificeerd gedicht mee naar huis.

Timetable en Line-up:
19:00 inloop
19:30 aanvang met Hilmano van Velzen
19:45 Rots
20:00 Tijdelijke Toon
Pauze
20:45 Tijdelijke Toon
21:00 special guest( of nog een keer Rots)
21:15 Hilmano van Velzen
21:30 Lieke Dijkstra

  • Tijdelijke Toon is organisator, presentator, performer, dichter en theatermaker. Zijn kunst bracht hem naar de Melkweg, Paradiso, Landjuweel, de finale van het NK Poetry Slam, de Ekko en de Rollende keukens. Voor Bellevue maakt hij theatershows en met Rots is hij de drijvende kracht achter het liefste poëzie feestje van Amsterdam.
  • Rots studeert Beeld en Taal aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Rots schrijft en schildert en heeft verder iets met hiphop, de animatieserie Rick & Morty en prinsessen. In samenwerking met Tijdelijke Toon organiseert Rots 4 Realsies: Grote Glazen en kleine lettertjes, een dichtersfeestje vanaf elke tweede zaterdag van de maand om 21.00 uur in de Molli Chaoot.
  • LOKI is the first album of Lieke Dijkstra, recognizable for her expressive contralto jazz vocals. Mainly inspired by poetry and the Sahara, the text leaves much to the imagination of the listener. LOKI-project wants to give freedom to the listener. U can create your own story on the music and lyrics of LOKI. The result is a raw, experimental and eclectic sound. Sounds plays a major role in the transformation of our consciousness. Giving u peace of mind in a sound, even for a second is valuable. Music is my way to connect with my surroundings and people. All I want is to give back what I’ve been collecting.

De Schietbaan

Het poëzie-event vindt plaats in de voormalige schietbaan van Marineterrein Amsterdam; een uniek gebouwtje dat vooralsnog op de slooplijst staat. In de zomer van 2018 dient het als creatief, artistiek platform. XRBase heeft zich over het gebouwtje ontfemd en organiseert hier uiteenlopende kunstzinnige experimenten, al dan niet met een technologische component, en staat open voor andere samenwerkingen.

Facebook: DeSchietbaan | Instagram: Schietbaan | Website: www.schietbaan.amsterdam