NewSchool Perspectives #2 – Soft skills (28 augustus)
AgendaOver het belang van soft-skills en hoe die te ontwikkelen binnen het onderwijs én op de werkvloer.
Werkgevers in de digitale sector zijn meer en meer op zoek naar mensen die naast hard skills, ofwel technische vaardigheden, ook de nodige soft skills in huis hebben. Mensen dus die vakkennis hebben, maar ook kunnen samenwerken, netwerken, onderhandelen en communiceren. Inderdaad, precies de vaardigheden waar veel it-ers niet zo goed in zijn. Wat nu?
Op 28 Augustus 2019 organiseren de initiatiefnemers van NewSchool een meet-up waarin onderwijsinstellingen en experts samenkomen om te debatteren over het belang van soft-skills en hoe die te ontwikkelen binnen het onderwijs én op de werkvloer.
NewSchool Perspectives #2 – ‘Soft Skills’
- Datum: woensdag 28 augustus 2019
- Tijdstip: 16.00 tot 17.30 uur
- Locatie: Gebouw 027E, bij Growth Tribe
- Organisatie: IJsfontein, Digital Society School, Bit Academy
- NewSchool is een initiatief van: TechConnect i.s.m. Bureau Marineterrein Amsterdam
Programma
- Panelgesprek met drie experts op het gebied van onderwijzen in soft skills. Wat zijn soft skills en waarom zijn ze zo hard nodig? Welke soft skills zijn belangrijk voor de toekomst? Hoe wordt binnen het onderwijs aandacht gegeven aan soft skills?
- Live assessmentbespreking. Drie verschillende generaties die getest zijn op hun soft skills. Zijn er verschillen?
- Discussie met ondernemers en werkgevers over de ontwikkeling van soft skills bij werknemers.
Sprekers
- Marco van der Wef en Dennis Berkhof, Bit Academy
- Marco van Hout, Digital Society School
- Jan Willem Huisman, IJsfontein
- Linda Frietman, IamProgrez
- Erik Sneep, Defensie
- onder voorbehoud: Peter van Sabben, Growth Tribe
Aanmelden
Dit programma is alleen op uitnodiging. Indien u graag wilt deelnemen, kunt u zich aanmelden via dit formulier.
Over NewSchool
NewSchool is een platform waarop kennis over nieuwe vormen van leren wordt gedeeld, zowel offline als online. Het programma bestaat uit verschillende meet-ups met pioniers en experts op dit gebied. Daarnaast wordt in samenwerking met de organisaties op het Marineterrein een traject voor docenten ontwikkeld. Het doel is om voor zoveel mogelijk mensen onderwijs toegankelijk en aantrekkelijk te maken.
Leren op Marineterrein Amsterdam
Technologische ontwikkelingen leiden tot een heel nieuw type banen. Daarvoor hebben we andere vaardigheden nodig. Daarbij horen ook nieuwe manieren van leren. Organisaties op het Marineterrein werken samen aan slimme oplossingen om mensen hierbij te helpen. Door nieuwe manieren van leren te bedenken, te testen en hier op het terrein toe te passen, willen we onze samenleving, onze stad en onze buurt weerbaarder maken voor die snelle veranderingen.