Het Marineterrein van Chiquita

Agenda
Scherm­afbeelding 2023-10-31 om 15.25.24
003D
woensdag 22 mei t/m zaterdag 20 juli Maandelijks op wisselende dagen

Buurtbewoner Chiquita Odjo-Seymonson geeft maandelijks een gratis rondleiding, speciaal voor buurtbewoners.

Chiquita kwam nog niet zo lang geleden voor het eerst op het Marineterrein en werd op slag verliefd: “Tijdens mijn rondleiding lopen we langs de plekken die ik zelf het allermooiste vind. En dat kan telkens veranderen, want elke keer als ik hier kom, zie ik wel iets nieuws”.

Welke wereldberoemde schilder woonde hier? Welk verhaal gaat er schuil achter de fontein? En wat heeft Le Corbusier te maken met gebouw 027? Loop mee met Chiquita en laat je meeslepen in haar verhalen. De rondleidingen zijn gratis en duren ongeveer een uur. Vertrekpunt: Gebouw 003 D, naast de oude groene poort. Deze poort vind je aan de Kattenburgerstraat, tussen de hoofdentree van het Marineterrein en het Scheepvaartmuseum in. 

Een rondleiding boeken

De gratis rondleidingen zijn in het bijzonder bedoeld voor bewoners van de omliggende buurten van het Marineterrein. Organisaties en groepen kunnen ook een rondleiding bij Chiquita boeken. De kosten zijn dan € 15 p.p. (met een minimum van € 100). Stuur in dat geval een mail naar ColourfulGuidance@gmail.com o.v.v. ‘aanvraag voor Het Marineterrein van Chiquita’.

Het Marineterrein van Chiquita

Meld je hier aan voor een rondleiding. Wil je nog iemand aanmelden? Vul het formulier dan opnieuw in voor die persoon.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Een geboren verhalenverteller

Omdat Bureau Marineterrein op zoek was naar een rondleider, is in het voorjaar van 2023 een beurs ter beschikking gesteld voor een cursus Rondleiden bij de Reinwardt Academie. Chiquita Odjo-Seymonson werd gekozen uit de gegadigden en na het volgen van de cursus deed ze in juni haar examen op het Marineterrein. 

Als erkend rondleider gaat ze vanaf nu rondleidingen geven op het Marineterrein. Het is een logische stap voor Chiquita: naast haar werk als projectleider bij buurtorganisatie BOB Helpt, is ze ook stemacteur, radiopresentator én een geboren verhalenverteller.