Online | Barbara Baarsma: Helpen kortere ketens ons uit de coronacrisis?

Agenda

Amsterdam Economic Board, communitylid van Marineterrein Amsterdam, organiseert wekelijks in samenwerking met de gemeente Amsterdam en Metropoolregio Amsterdam een webinar over de impact van het coronavirus.

Amsterdam Economic Board, communitylid van Marineterrein Amsterdam, organiseert wekelijks in samenwerking met de gemeente Amsterdam en Metropoolregio Amsterdam een webinar over de impact van het coronavirus.

Barbara Baarsma (Rabobank Amsterdam) gaat op 9 juni in op de kansen die het verkorten van (voedsel)ketens heeft voor de economie in de Metropoolregio Amsterdam.

Hoeveel kilometer heeft een maaltijd afgelegd voordat hij thuis op je bord ligt? En waar gaan de producten die geproduceerd worden in en om de Metropool Amsterdam eigenlijk naar toe? De coronacrisis laat zien hoe kwetsbaar ons (voedsel)systeem is als grenzen sluiten en afzetkanalen tot stilstand komen. Initiatieven als #supportyourlocals – rechtstreeks kopen bij een lokale leverancier – laten zien dat er best een aantal schakels tussenuit kunnen. Dat levert minder milieubelasting op, meer waardering van de consument en een betere prijs voor de producent. Welke stappen kunnen we nemen om de ketens in de regio Amsterdam te verkorten?

Kijk mee op dinsdag 9 juni van 16:30-17:30 uur.

Over MRA University

MRA University biedt elke dinsdag van 16:30-17:30 uur online en interactieve colleges van wetenschappers en belangrijke denkers aan beleidsmakers, ondernemers, onderzoekers en bestuurders van bedrijven en overheden om beter te kunnen begrijpen wat de impact is van de coronacrisis op de regio Amsterdam en hoe we daarop kunnen reageren.

De reeks webinars van MRA University richt zich op de gevolgen van de coronacrisis die cruciaal zijn voor de Metropoolregio Amsterdam. Het gaat daarbij om onderwerpen die hun urgentie tijdens en na de coronacrisis zullen behouden zoals arbeidsmarkt, bouwen en wonen, mobiliteit, circulaire economie en energietransitie. MRA University wordt georganiseerd door de Metropoolregio Amsterdam in samenwerking met de Amsterdam Economic Board en de gemeente Amsterdam.