Deze zomer staat de Voorwerf van het Marineterrein elke woensdag in het teken van de Mini Mokum Summer Challenge. Kinderen vanaf 12 jaar kunnen met spannende opdrachten leren en meedenken over de stad van de toekomst. Helemaal gratis.

Hoe maken we Amsterdam samen leuker, schoner of eerlijker? Hoe ziet de stad van de toekomst eruit? En wat gebeurt er eigenlijk allemaal met de data van je mobiele telefoon?

Bij de Mini Mokum Summer Challenge ga je met je vrienden en vriendinnen op zoek naar het antwoord op deze en vele andere vragen. Je leert over innovatie, speelt toffe games en maakt met leuke filmpjes kennis met de nieuwste technologie. Ook brengen we een bezoekje aan NEMO De Studio, waar je erachter komt wat voor data er allemaal over je verzameld wordt. En hoe zit het eigenlijk met je privacy?

Zo gaan we samen op zoek naar goede ideeën voor een beter Amsterdam. Tussendoor kan je natuurlijk ook een frisse duik nemen in de binnenhaven van het Marineterrein en krijg je wat lekkers te eten en te drinken. De opdrachten, filmpjes en games krijg je te zien via een QR-code, dus neem je telefoon mee!

Doe je mee? Schrijf je hier gratis in. 

De Mini Mokum Summer Challenge is elke woensdag tussen 13 en 15.30 uur, van 14 juli tot en met 18 augustus.