• Dinsdag 13 februari, van 19.00 – 21.00 uur, inloop om 18.30 uur
  • Voor: buurtbewoners, de community van het Marineterrein, overheden en bedrijven
  • Speciale gasten: Vincent Kompier en Daniel Casas Valle (Urban Dynamics), Sport & Bos (gemeente Amsterdam) en Sportraad Amsterdam
  • Locatie: Commandantswoning (gebouw 001), Marineterrein Amsterdam
  • Aanmelden via info@marineterrein.nl o.v.v. Meet-up: Sport, spel en beweging

Marineterrein Amsterdam wordt een toekomstbestendig stadsdeel dat goed kan omgaan met de veranderingen die zich in steeds hoger tempo zullen voordoen. In 2018 organiseren we daarom een serie meet-ups rondom onderwerpen als slimme waterhuishouding, adaptieve woningen, het leren van nieuwe vaardigheden en flexibele sportfaciliteiten. Doel is om samen met experts, omwonenden en andere geïnteresseerden ideeën verder te brengen en uit te testen.

Meet-up: Sport, spel en beweging

Er wordt veel gesport op het Marineterrein en dat zal ook zo blijven. Op het publieke deel zijn fitnesstoestellen, een hardlooproute en een sprintbaan in gebruik. Het militaire deel – dat  in de zomer van 2018 vrijkomt – heeft een sportzaal, een sintelbaan, een voetbalveld en twee tennisbanen Uitdaging: hoe kunnen we optimaal en flexibel gebruikmaken van deze sportvoorzieningen? En welke kansen liggen er voor innovatie?

Tijdens deze meet-up presenteren Vincent Kompier en Daniel Casas Valle (Urban Dynamics) de resultaten van een onderzoek naar de kansen voor sporten, spelen en bewegen op het Marineterrein.