Maarten van Rossems portretten met een rafelrand

Agenda

De minitentoonstelling Portretten met een rafelrand is een opmerkelijk lesje vaderlandse geschiedenis door historicus Maarten van Rossem. Zijn liefde voor geschiedenis, postzegels én de National Portrait Gallery komen samen in zijn persoonlijke selectie van de in zijn ogen tien opmerkelijkste personen die ooit op een Nederlandse postzegel verschenen. 

De Dutch National Portrait Gallery toont deze portretten in de Portrait Gallery Studio op het Marineterrein, alle voorzien van een door Van Rossem ingesproken toelichting.

Van Rossem: ‘Postzegels zijn interessant als cultureel object. En met deze tentoonstelling tonen we portretten van enkele prominente Nederlanders uit de Nederlandse geschiedenis zoals die zijn afgebeeld op postzegels. Je zou namelijk een deel van onze postzegeluitgaven een levende National Portrait Gallery kunnen noemen.’

De tentoonstelling is vanaf 15 juli te zien in de Portrait Gallery Studio, gebouw 003D. Vrijdag, Zaterdag & Zondag van 13:00 – 16:00 uur. Toegang is gratis.