Lunchlezing bij Stedelijke Innovatie

Agenda
3668dba9-7ddc-4780-995c-144b70fd811e_l
027S

Prof. dr. Valerie Frissen en drs. Christiaan van der Kaaij geeft een lezing over het digitale publieke domein in Amsterdam.

Stuur een bericht naar Maike Ehlert van team van Stedelijke Innovatie als je er bij wilt zijn.

Maike Ehlert:

“We organiseren tweewekelijkse lunchlezingen op het Marineterrein (027-S, Garage) over projecten waar we aan werken. Hierdoor houden we elkaar op de hoogte en kunnen we hulpvragen en/of uitdagingen met elkaar bespreken. Externe partijen waar we mee samenwerken zijn ook welkom bij de lunchlezingen!

De lunchlezing zal plaatsvinden tijdens onze gezamenlijke lunch op dinsdag. Om 12:00 uur kan je lekker een broodje pakken en om 12:15 uur begint de lunchlezing. De lunchlezing duurt max. 45 min. inclusief een Q&A. Er is geen livestream, bijzijn is meemaken! 🙂

Tijdens deze lunchlezing gaan we het hebben over hoe het publieke domein verandert door de toename van digitale toepassingen.

In april 2023 heeft de NSOB (Nederlandse School voor Openbaar Bestuur) in opdracht van de gemeente een essay gepubliceerd over hoe het publieke domein verandert door de razendsnelle toename van digitale toepassingen. Die toepassingen kunnen verrijkend zijn en tegelijkertijd problemen creëren. Die ambivalentie creëert een gevoel van ongemak: benut de gemeente Amsterdam alle kansen en heeft ze tegelijkertijd alle risico’s wel in het vizier? Tijdens deze lunchlezing nemen auteurs prof. dr. Valerie Frissen, dr. Georgina Kuipers en drs. Christiaan van der Kaaij jullie mee in de vraag wie eigenlijk waar verantwoordelijk voor is als het gaat om het beheer van het digitale publieke domein in Amsterdam.

Geïllustreerd door vier cases die in de stad spelen (deel- en platformeconomie, deelmobiliteit, flitsbezorging en darkstores en zorgplatformen) lieten zij in het essay zien dat er een paradox tussen afwachten en anticiperen in het handelen van de gemeente besloten ligt. Tijdens deze lunchlezing zullen we die paradox met elkaar uitpakken, kijken naar hoe publieke interventie hier (niet) bij past en gaan we met elkaar in gesprek over hoe te werken aan een strategische balans tussen afwachten en anticiperen.

Tot dan!”

Tijden

Vanaf 11:00 t/m 12:00