Inside Out tour Marineterrein

Agenda
Copy of WMTC_Propositie_ENG_red

Het Marineterrein ontwikkelt zich van militaire enclave naar een toekomstbestendig stadskwartier. Tijdens WeMakeThe.City is er een presentatie en tour over dit boeiende proces.

Praktische informatie

  • datum: vrijdag 22 juni, 15:30 – 16:45 uur
  • start: Marineterrein Amsterdam, Gebouw 001 (Commandantswoning)
  • deze tour vindt plaats in het kader van het festival WeMakeThe.City en is bedoeld voor professionals
  • de tour is in het Engels of Nederlands, afhankelijk van de aanwezigheid van Engelssprekende deelnemers
  • aanmelden kan uitsluitend via WeMakeThe.City

Inside Out tour

Het Marineterrein, nu nog deels militair, wordt een toekomstbestendig stadskwartier waar open innovatie mogelijk is, met toegankelijke en flexibele werk- en ontmoetingsruimtes, bijzondere woonvormen, sport, recreatie en groen. Tijdens Inside Out Marineterrein biedt Thijs Meijer, adjunct directeur van Bureau Marineterrein Amsterdam, een kijkje achter de schermen van dit boeiende proces.

Bijzondere ontwikkeling

Marineterrein Amsterdam wordt stap voor stap en proefondervindelijk ontwikkeld. Dat betekent dat er getest wordt welke activiteiten het best bijdragen aan de gestelde doelen. De bedrijven en organisaties op het terrein moeten dus echt bewijzen dat ze daadwerkelijk innovatief zijn en zich inzetten voor het delen van kennis. Dat is een andere aanpak dan bij een traditioneel bestemmingsplan, waarbij er een vastgesteld eindbeeld is. Rijk en gemeente hebben voor deze organische (of adaptieve) ontwikkeling gekozen omdat daarmee flexibel kan worden ingespeeld op nieuwe inzichten en grote uitdagingen in de toekomst.