Lezing: Hoe het anders kan

Agenda
DD625146
027A

Onze economie wordt gestuurd door kapitalisme, een systeem gebaseerd op het maken van winst. Problemen als klimaatverandering, sociale ongelijkheid en politieke polarisatie worden allemaal veroorzaakt door een systeem waarin de economie maar moet blijven groeien.

Kees Klomp gelooft in een andere weg: het commonisme. Hierbij verschuift de macht van bedrijven naar burgers waarbij het draait om zingeving in plaats van groei om te groeien. Tijdens zijn lezing vertelt Klomp wat commonisme inhoudt en wat jij kunt doen om verandering in gang te zetten.

Anne van Leeuwen vertelt tijdens haar lezing hoe het anders kan in de landbouw. Ze werkt als regeneratieve boer op Bodemzicht en laat zien hoe natuurlijke hulpbronnen versterkt kunnen worden in plaats van uitgeput. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en persoonlijke ervaringen vertelt ze over het belang van een regeneratieve economie voor de landbouwtransitie.

Om de week op donderdagavond organiseert NEMO een extra activiteit in De Studio. Speciaal voor volwassenen. De workshops, lezingen en dialogen gaan over energie en klimaat en sluiten aan bij het thema van de tentoonstelling Energy Junkies. Voorafgaand aan het programma kun je de tentoonstelling bezoeken.

Tijden

De lezing start om 20.00 uur en duurt ongeveer 1,5 uur.

Kaartverkoop

Voor een bezoek aan deze activiteit in De Studio reserveer je een apart ticket. De toegangsprijs is € 7,50. Het programma is inclusief een bezoek aan de tentoonstelling Energy Junkies.

Op vertoon van een kortingspas ontvangen pashouders voorafgaand aan de activiteit een gratis drankje. Deelnemende passen zijn: Museumkaart, VriendenLoterij VIP-KAART, Stadspas Amsterdam, CJP pas en Collegekaart.