Schietbaan | Living Art Lab | Aurelién Lepetit

Agenda
Aurelien 1_klein
donderdag 10 september t/m zaterdag 10 oktober 2020

Op het Marineterrein wordt het komende jaar een Buitenbroedplaats ontwikkeld. De jonge Franse kunstenaar Aurélien Lepetit bijt de spits af met een locatiespecifieke installatie in de Fitnesstuin en de Schietbaan van het Marineterrein.

Vanaf donderdag 10 september 2020 gaat de Buitenbroedplaats van Marineterrein Amsterdam van start met een bijzonder kunstproject van de jonge Franse kunstenaar Aurélien Lepetit, die een locatiespecifieke installatie presenteert in de Fitnesstuin en de Schietbaan van het Marineterrein.

  • PROJECT: Aurélien Lepetit: Wellness (speed-part 1)
  • INSTALLATIE 1: Marineterrein Amsterdam, Fitnesstuin en kop Marineterrein (naast
    respectievelijk gebouw 025 en 022)
  • INSTALLATIE 2: Marineterrein Amsterdam, de Schietbaan (gebouw 022),
  • PERIODE: 10 september – 10 oktober 2020
  • BEZOEK: Donderdag, vrijdag en zaterdag, 15.00–19.00 uur

Buitenbroedplaats

De Buitenbroedplaats is onderdeel van het Living Art Lab Kunstprogramma op het Marineterrein en biedt ruimte aan jonge en nieuwe kunstenaars die het Marineterrein als testgebied en gebied in ontwikkeling op een originele manier aanvullen, stimuleren en bevragen. Iedereen met interesse in de transformatie van het Marineterrein en de rol van kunst en cultuur daarbij is van harte welkom om de installatie van Aurélien Lepetit op het Marineterrein te bezoeken. 

De Buitenbroedplaats is een initiatief van Bureau Marineterrein en Bureau Broedplaatsen en wordt in het kader van het Living Art Lab georganiseerd samen met Cityscapes Foundation en participerende organisaties van de Marineterrein-community.


Over Wellness (speed-part 1)

Wellness (speed-part 1) is een locatiespecifieke kunstinstallatie in de binnen- en buitenruimte van het Marineterrein. Het is een onderzoek naar de relatie die we hebben met ons lichaam en onze geest, in het bijzonder na een blessure of een burn-out. Wanneer het ritme of de snelheid van ons lichaam verandert door een dergelijke beschadigende interventie, verandert dan ook ons begrip van tijd? En verandert dan ook onze zintuiglijke waarneming? Wellness (speed-part 1) neemt de toeschouwer mee van een fysieke en visuele ervaring in de Fitnesstuin naar een mentale en innerlijke reis in de Schietbaan van het Marineterrein.

  • Installatie 1: Fitnesstuin en kop Marineterrein – Olfactieve sculptures van verschillende afmetingen (gekleurd gips om sportobjecten en touwen, geur). 
  • Installatie 2: Schietbaan – Zintuiglijke sculptuur (klank, geur, licht, geluid) in de voormalige schietbaan. 

Over Aurélien Lepetit

‘Those limbs are dressed with lycra, a flexible fabric which fits tightly.’

Aurélien Lepetit (Lyon, 1992) onderzoekt in zijn werk het latente verlangen van de mens om het lichaam tot objecten van perfectie te vormen. De technische weefsels die vaak voor strakke sportkleding worden gebruikt en de contouren van het lichaam en de spieren benadrukken, spelen daarbij een grote rol. Lepetit, zelf van origine atleet, studeerde decorontwerp en tentoonstellingsontwerp aan de École Nationale Supérieure des Beaux-Arts in Lyon. In Amsterdam behaalde Lepetit een Master of Arts bij het Sandberg Instituut, Amsterdam, waar hij inmiddels werkt als coördinator voor de afdeling Dirty Art. Daarnaast werkt hij als productieassistent en curatorassistent voor Florence Parot.

aurelienlepetit.com