Tijdens de Waterweek Amsterdam komt er een spectaculair watersportprogramma naar het Marineterrein. Van 27 t/m 29 mei staat de Binnenhaven in het teken van urban watersports. Een weekend vol leuke activiteiten!

NK e-foil – 27 mei
Op 27 mei trappen we om 18.00 uur de Urban Watersportdagen af met het NK e-foil. E-foilen is een nieuwe trend binnen de watersport: deelnemers gaan op een surfplank met daaronder een elektrisch aangedreven hydrofoil een parcours afleggen. Met snelheden van 30 km/u zoeven de deelnemers boven het wateroppervlakte in een afvalrace tegen elkaar tot we rond 20.30 uur een winnaar hebben. Spektakel verzekerd!

Suptoertocht – 27 mei
Ook op de eerste dag: een suptoertocht! Kom lekker suppen door de Amsterdamse grachten. We vertrekken om 18.00 uur vanaf het Marineterrein en keren na een mooie tocht om 20.00 uur weer terug, precies op tijd om met een hapje en een drankje bij Pension Homeland de finale van het NK e-foil te bekijken. Neem je eigen sup mee of huur er eentje via de website van Waterweek Amsterdam, waar je je ook voor deze tocht kan inschrijven.

Waterfietsraces – 28 mei
Op wel heel bijzondere waterfietsen kan iedereen vanaf 13.00 uur de strijd met elkaar aangaan tijdens de Klasbak van het Water-race. Op sups met fietsen erop nemen deelnemers het in een afvalrace tegen elkaar op tot iemand zich de Klasbak van het Amsterdamse water mag noemen. Schrijf je snel hier in!

Amsterdam Wakeboard Contest – 28 mei
Vanaf 16.00 uur is het Marineterrein het decor van een waar wakeboardspektakel. Deelnemers zullen aan een jury spectaculaire manoeuvres gaan tonen van een schans af en over een slider. Iedere deelnemer krijgt drie runs om te laten zien wat hij of zij in huis heeft. Daarna zullen de beste wakeboarders in een finale strijden om de eindzege. Rond 20.00 uur is de huldiging. Aanmelden voor wakeboarders kan hier. Een helm en een impactvest zijn voor deelnemers verplicht. Iedereen die liever droge voeten houdt, is langs de kant verzekerd van een geweldige show. 

Skimboarddemo’s en -clinics – 28 en 29 mei
Op de eerste twee dagen kan iedereen vanaf 12.00 uur een clinic skimboarden volgen. Er zal een demoteam aanwezig zijn dat laat zien wat er allemaal mogelijk is op een skimboard. Inschrijven hoeft niet, kom gewoon langs en ga aan de slag!

Balanstrainingen – 28 en 29 mei
Cruciaal als je wilt surfen: balans. Het hele weekend kan je op het Marineterrein terecht voor balanstrainingen op het droge op een Indo Board. Indoboard Nederland is aanwezig om bezoekers kennis te laten maken met deze unieke manier van trainen, die door steeds meer sporters wordt gedaan. Kom langs en probeer het uit!

Clinics en kindersupwedstrijd -– 29 mei
Op de laatste dag van de Waterweek Amsterdam zijn er op het Marineterrein allerlei leuke clinics. Maak kennis met het populaire suppen, stap op een skimboard en ontdek of indoboarden iets voor jou is. Aanmelden hoeft niet, de boards en sups liggen klaar voor iedereen die het leuk lijkt. Voor kinderen die na de clinic geen genoeg van het suppen kunnen krijgen, is er na de clinics nog een wedstrijd. 

Kijk voor meer info op de website van Waterweek Amsterdam.