Van 23 t/m 25 augustus 2019 vond op het Amsterdamse Marineterrein de eerste editie van de Amsterdamse Waterspelen plaats. Een spetterend zomerweekend boordevol bijzondere watersporten, bloedstollende races, waterwetenschap, live muziek, heerlijk eten en vrij zwemmen voor jong en oud!

Tijdens de gratis toegankelijke Amsterdamse Waterspelen kon iedereen kennis maken én meedoen met o.a. X-Diving, Beachwaterpolo, synchroonzwemmen, het Open Mokums Kampioenschap Bommetje, een eigen solarboat bouwen en als team mee-racen met de Zeepkistenderby in je eigen zeepkist.

 

Water hoort bij het Marineterrein
Waarom Waterspelen? Water hoort bij het Marineterrein. Van oudsher is het gebied omgeven door water en via de scheepvaart verbonden geweest met de rest van de wereld. Tegenwoordig onderzoeken organisaties op het Marineterrein hoe ze meer groen en meer koelte in de stad kunnen brengen door een slimmer gebruik van water. Bijvoorbeeld door blauw-groene daken te realiseren waarbij het bufferen van water en vergroening hand in hand gaan. Ook wordt er gewerkt aan het verbeteren van de waterkwaliteit in de stad en aan het gebruik van water voor alternatieve verkeersstromen. Ook in de zomer van 2020 is iedereen weer welkom tijdens de Amsterdamse Waterspelen.