Cito-Uitblaasdag

Agenda
Cito 1

Medio april wordt de Cito-toets afgenomen. Omdat dit vaak een spannende periode voor deze schoolkinderen is, heeft Sciandri in samenwerking met Defensie sinds 2006 een jaarlijkse Cito-Uitblaasdag in het leven geroepen.

Medio april wordt de Cito-toets afgenomen: dé toets die een beslissende rol gaat spelen in de studiekeuze van iedere leerling van groep 8. Omdat dit vaak een spannende periode voor deze schoolkinderen is, heeft Sciandri in samenwerking met Defensie sinds 2006 een jaarlijkse Cito-Uitblaasdag in het leven geroepen, waarop de kinderen de spanning kunnen laten gaan en zich uit kunnen leven op de sportieve onderdelen op het Marine Etablissement Amsterdam.

Dit jaar vindt de Cito-Uitblaasdag op vrijdag 19 mei 2017 plaats. Twaalf groep 8 klassen van vijf verschillende scholen uit Amsterdam Centrum komen op het Marine Etablissement korfballen, voetballen, tennissen, tafeltennissen, dansen, survivallen en atletieken. Zij mogen voor één dag gebruik maken van zalen en sportvelden die normaliter afgesloten zijn van de buitenwereld.

De dag bevat bovendien enkele ceremoniële onderdelen als het hijsen van de vlag met Commandant Nico Vermaire, een klassieke estafette van alle klassen en een trofeeënuitreiking.

Scholen kunnen alleen op inschrijving deelnemen aan de Cito-Uitblaasdag.