Vanaf 5 juni 2021 is in NEMO De Studio de tentoonstelling Bits of You te zien. In deze nieuwe tentoonstelling voor volwassenen ervaar je hoe datasporen die we dagelijks achterlaten onze levens beïnvloeden. En dat dat niet voor iedereen hetzelfde is.

In zes paviljoens ervaar je stap voor stap hoe onze data door algoritmes verwerkt worden en leiden tot allerlei voorspellingen over onze identiteit en ons gedrag. Laat je onderdompelen in een draaikolk van dataringen, blader door een sekseherkenningsalgoritme, ervaar de fluisterende invloed van een digitaal profiel en vang een glimp op van een datatoekomst. Ontmoet tien mensen die ieder een andere data-ervaring delen en vraag je af: lijk ik wel op mijn digitale profiel?

Praktische informatie

  • Openingstijden: woensdag t/m vrijdag van 12.00-20.00 uur, zaterdag en zondag van 12.00-17.30 uur. Maandag en dinsdag gesloten.
  • Locatie: De Studio bevindt zich op het Marineterrein, in gebouw 027 A, en is te vinden door de gele bordjes te volgen vanaf de hoofdingang aan de Kattenburgerstraat 5. Vanaf NEMO Science Museum is het ongeveer 15 minuten lopen.
  • Entree: € 7,50. 50% korting met collegekaart en CJP-pas. Gratis entree met Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-KAART, Stadspas Amsterdam, I Amsterdam City Card. Heb je al een ticket voor NEMO Science Museum? Dan kun je De Studio met dat ticket gratis bezoeken.

Partners Bits of You

De tentoonstelling Bits of You wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, COMMIT/, Mondriaan Fonds en het VSB Fonds. Het Centraal Bureau voor de Statistiek is betrokken als samenwerkingspartner.